Skocz do zawartości
sylkis

Jaką Drukarkę Laserową Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w tytule i opisie - potrzebuje nowej drukarki do biura mojej mamy. Zakładam temat z pytaniem, bo w zasadzie o drukarkach wiem tyle...że istnieją :)

Posiada ona już urządzenie wielofunkcyjne Konica Minolta magicolor 1690MF, ktore oferuje nam wszystko, o czym moglibyśmy zamarzyć - ale ma poważną wadę - tonery do niej kosztują fortunę.

Dlatego ze względu na duża ilość drukowanych czarno-białych dokumentów potrzebujemy drugiej drukarki, już tym razem najprostrzej możliwej, bez żadnych skanerów ani wodotrysków - jedyny wymog, to aby byla laserowa.

Potrzebujemy czegoś, co bedzie samo w sobie jak najtańsze, wydajne i przede wszystkim bedzie mialo tanie tonery, bo te szybko u nas schodzą.

Oczywiście nie chcemy jakiegoś totalnego szajsu, ale fundusze mamy bardzo ograniczone.

z góry ogromne dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ograniczone to Xerox 3117. Toner moza samemu regenerowac tanio wychodzi..( reg 60zł na 2.5k stron max )

Jesli cos z siecia to HP 1320N. ( cena wyzsza 2.5 krotnie niz xerox ) ale ma Duplex. Do tego pakujac toner 49X spokojnie na nim robisz 6.5K stron(140zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w routerze mam USB wiec brak modulu sieciowego nie stanowi problemu

jednak okazuje sie, ze jednak by sie przydala w tym rozniez kopiarka...a to juz chyba wtedy trzebaby szukac wsrod urzadzen wielofunkcyjnych ;/ czyli cena rosnie, a potrzbeujemy czegos budzetowego...

Edytowane przez sylkis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena ok ale toner mały ... ( 2K za 100zł ) zawsze moza uruchomic tryb ekono wydruku to zrobisz jakies 2.5K stron.

Z dosypka toneru samemu tez nie powinno byc problemu ( sam pojemnik jest wymieniany a nie zespoł)

Zespoł KX-FAD93

( drum unit) wytrzymuje 6K stron cena 300zł... samych wałków OPC do nich narazie nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi wyglada na rebranding minolty :

http://www.allegro.pl/item732217876_kopiar...olta_1600f.html

Podobienstwa sa.... a np toner do 1600F kosztuje 400zł ... jesli xerox ma identyczne zabezpieczenie ( karta kasujaca ) to lipa.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz kupić naprawdę dobre urządzenie wielofunkcyjne to ja polecam Ci Oki. Od jakiegoś czasu mam biuro tłumaczeń i sama sobie właśnie tej marki sprzęt kupiłam. Słyszałam o tej firmie same pozytywne opinie, generalnie największą ich zaletą jest to, że są bezawaryjne, a nawet jak już coś się stanie to gwarantują Ci naprawdę szybki serwis. Dla mnie było to bardzo ważne bo z tego co widzę to z urządzeniami wielofunkcyjnymi czasami podobno jest dużo problemów i wiecznie się jeździ po serwisach. Poza tym jeśli macie problemy z gotówką to można ten sprzęt wziąć w leasing, ja kupowałam na sklep-oki.pl i nie było z tym żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi