yeyo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Na tym zdjeciu widac ze radiator styka sie z wentylatorem. Dzisiaj dostalem V7+ i jak zakladam wentyl na radiator to jest mala przerwa miedzy nimi, czy tak powinno byc czy ja dostalem jakas dziwna wersje radiatora ? I jeszcze jedno pytanko: czy ta przerwa bedzie miala duzy wplyw na wydajnosc tego v7+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 mam tego wentyla i też jest tam malutki odstęp (jakieś 3 mm) więc to chyba normalne a zdjęcie jest robione pod kątem więc poprostu tej szpary nie widać a pewniakiem tam jest pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Skrecilem to jeszcze raz, wszystko sie trzyma itp, zmierzylem ten odstep i wynosi on az 9 mm. U Ciebie jest tylko 3 mm a u mnie 9, czy to bedzie mialo jakis znaczacy wplyw na wydajnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 ja nie mierzyłem tej odległości, te 3mm to tak "na oko" - nawet bez zdejmowania radiatora z płyty a co do wpływu na wydajność chyba nie powinno to szkodzić a jeśli sie martwisz to oklej w tym miejscu cooler jakąś taśmą na szerokość .... powiedzmy 15mm i będziesz miał pewność, że całe powietrze leci przez żeberka radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Wiesz co? Z tym oklejeniem to nawet dobry pomysl, thx :] Szkoda ze tego niemgoe wyprobowac bo niemam jeszcze plyty glownej :( Troche wkurzajace jest to jak sie ma wszystkie czesci do nowego kompa oprocz plyty glownej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hmm nie czuje się autoryteem w tej dziedzinie ale tak samo w WC montuje się turbine kilka centymetrów od chłodnicy/nagrzewnicy więc nie powinno zaszkodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...