Vodor Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Chciałbym sam przekształcać fotki z formy elektronicznej na papierową. Czy warto kupić urządzenie specjalnie do tego przeznaczone np. Canon CP-760 a może lepiej drukarkę laserową? Odnośnie tego drugiego urządzenia to jakie są koszty utrzymania drukarki laserowej czy też trzeba wymieniać coś w stylu tonera ? P.S Mam nadzieję, że pytanie zadałem w odpowiednim dziale jeśłi nie to proszę moderatorów o przeniesienie. Pozdrawiam wszystkich :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Moim skromnym zdaniem samodzielne drukowanie zdjęć mija się z celem... Zdecydowanie lepiej oddać nośnik z fotkami do fotoserwisu, niech wydrukują i podrasują na porządnym papierze, już bez przycięć, kombinowania z formatem itd... Ale ogólnie, jeśli o drukarkę chodzi, dzisiaj to chyba nie ma większego znaczenia, mam swoją sędziwą atramentówkę hp940 i fotki drukuje w naprawdę przyzwoitej jakości, no i utrzymanie nie jest bardzo kosztowne, jeśli zamiast oryginałów stosuje się zamienniki, ja kupuję te z drtusz.pl, drukara radzi sobie z nimi rewelacyjnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zastanawiałam się swego czasu nad drukowaniem fotek swoją drukarką, również mi to odradzano. Fakt faktem, że wywoływanie fotografii nie jest drogie, dlatego chęć zrobienia tego samemu może wydać się zbyt czasochłonna. I tuszochłonna;) Ale fotki drukowane moją atramentówką były naprawdę przyzwoitej jakości. Bawiłam się nawet z papierem fotograficznym i nieźle to wyszło (pod warunkiem dobrego papieru, bo ponoć papier złej jakości może w zwykłej drukarce się...rozpłynąć 8/ ). Jeżeli masz zamiar zrobić to jak najbardziej ekonomicznie, to polecam skontaktowanie się z obsługą e-atramenty.pl. Korzystałam z ich rady podczas doboru zamiennika do drukarki, bardzo ochoczo pomagają w każdej sprawie zwiazanej z drukarkami i tuszami. Na pewno doradzą Ci jaką drukarkę wybrać, by druk był dobrej jakości i nie zużywał nadprogramowej ilości tuszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...