Skocz do zawartości
Macioch

Bledy Sysdata/wieszanie Sie Kompa/brak Netu

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu podczas grania w WoWa dostalem zwieche kompa. Robie reset, wyskakuje mi

Dołączona grafika

nie mialem takze netu, choc na innych kompach dzialal

pytalem znajomych, szukalem w necie.

w koncu (jak mi sie wydawalo) rozwiazalem problem - wyczytalem, ze usuniecie plikow ze screena z tempa i folderu z windowsem pomaga. faktycznie, poszedl reset, blad sie nie wyswietlil. netu nie bylo dalej. po przewertowaniu kilku kolejnych stron w necie postanowilem zresetowac kompa - bledu nie ma, net jest. myslac, ze to juz koniec wlaczylem wowa. ledwo zdolalem sie zalogowac - bach zwiecha (nigdy wczesniej mi sie to nie przytrafialo). reset, wow, zalogowalem sie, po 3 minutach zwiecha. brak neta przez 3 kolejne resety. w miedzyczasie trafila sie jedna zwiecha zanim wlaczylem wowa, na przegladaniu netu.

co zrobilem:

- skan ccleanerem

- windowsowe odzyskiwanie systemu

- skan cureitem

jestem swiezo po reinstalacji sterownikow do karty graficznej, ale patrzac na podobne przypadki w necie - raczej nie pomoze

log z hijacka: http://www.wklejto.pl/42787

wyciag z debuggera po otworzeniu pliku z bledu: http://wklejto.pl/42799

log z combofixa: http://wklejto.pl/42802

zaczynam obawiac sie, ze to moze byc wina ramu, co jednak w moim odczuciu w zaden sposob nie tlumaczy problemow z netem

komp:

core2duo e8400

gigabyte ga-ep45-ds3l

radeon hd4850

patriot 2x2084 800hz

zasilacz coolermaster atx 700w

win xp sp3

jednoczesnie zaznaczam, ze jestem raczej zielony w kwestii sprzetu/oprogramowania, wiec prosilbym o dosc lopatologiczne ;| wyjasnienie ewentualnych porad

edit1: dodalem log z combofixa

Edytowane przez Macioch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

update:

w piatek w nocy znowu nie mialem netu, odlozylem to na kolejny dzien [wczoraj]

wlaczylem komputer po nocnej przerwie - net chodzil, brak bledu. dla pewnosci zrobilem reset - to samo.

stwierdzilem, ze reinstalka sterownikow pomogla.

komp pochodzil przez kilka (10?) godzin i sytuacja sie powtorzyla.

zwiecha kompa, taka jak przy pierszym razie (ekran staje, nie reaguje na skroty klawiszowe, dzwiek sie zapetla)

robie reset.

wyskakuje ten sam blad (po raz pierwszy od usuniecia plikow) + dodatkowe okienko

Dołączona grafika

oczywiscie netu brak (mam wifi, nie wykrywalo polaczenia, ani opcji wyszukania innych sieci wifi)

zrobilem dwa resety - to samo, ale juz nie wywalalo bledu

wylaczylem i wlaczylem komputer - zawiesil sie podczas ekranu ladnowania windowsa

reset - wlaczyl sie, brak netu. sprawdzilem w everescie temperature podzespolow - plyta glowna wahala sie miedzy 44-48*, aux (cokolwiek to jest) 48-49*

wylaczylem komputer, postanowilem sprawdzic co bedzie jutro [dzisiaj]

po nocnej przerwie wlaczylem kompa - jest net

co prawda jestem laikiem, ale wszystko kieruje moje podejrzenia w strone ramu, ew plyty glownej

prosilbym o jakakolwiek pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memtest lub gold memory, mozesz uruchomic tez prime. Jesli przejdzie te 3 testy. Bedzie ok.

eh, jak mowilem jestem raczej zielony

wczoraj chcialem odpalic memtesta, mam 2 kosci po 2048m; memtest twierdzi, ze jezeli mam dwie kosci musze odplic program dwa razy i w kazdym wpisac wartosc z jednej kosci

mam win xp i mi nie wykrywa czesci ramu, nie moge wpisac 2048

najwyzsza wartosc, ktora udaje mi sie wpisac to 1201, co nawet przy dwoch programach naraz moze nie dac miarodajnego wyniku ;S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi