man13k Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 tak mysle ze zgrac co trzeba i poslac niech dzialaja poki gwarancja jeszcez jest ze smarta nie mam screenu bo to robione bylo ze 2 dni temu ale odpolae test jeszce raz i wkleje tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) zasadniczo jak coś widać w HDTune to wysyłać, tak mi pisali :) Edytowane 24 Września 2014 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man13k Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 rozumiem i tak zrobie ale wykonam i wstawie jeszcze raz obydwa zdjecia wiec po ponownym nawet dwukrotnych skanowaniu hd tune wyglada to teraz tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 jak już pisałem, masz niestabilne sektory, coś mógłbyś z tym pokombinować ale jeśli jest gwara to tylko korzystać i sie nie martwić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Tylko GW : 01 wysoki co mówi o tym że bady i tak będą wracać.. Serwis. A weź to w Seagate odczytaj... gdzie 01 to jakaś "kaszana" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 https://imageshack.com/i/iqCNO8Caj Dysk juz po gwarancji , ledwo co odzyskalem z niego cenna kolekcje starych Polskich filmow . Moje pytanie , czy jest jakas nadzieja zeby go jakos podratowac i przynajmniej na backup filmow wykozystac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Skan w MHDD i potem próba naprawiania w tym programie . Ew. całkowite wyzerowanie dysku , może coś pomoże . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 reyden Dzieki , jak narazie leci lowlevel format ktory zajmie jakies 36 godzin :/ zarta jakis chyba w pozniejszym czasie zapoznam sie z MHDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Formatowanie niskiego poziomu ? Tego nie robi się na nowych dyskach -- MFM jeszcze to łykały ale to lata 80 te... Oby ci wóry z dysku nie zostały --- zresztą 5D9 to 1497 sektorów do remapu ... czyli dysk na śmietnik... 01 też kosmos i reloki. Powieś go na ścianie... albo trzymaj na nim bardzo mało ważne dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ph4n Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Witam, Mam problem z dyskiem Seagate 1 TB. Od jakiegoś czasu system zaczął się długo ładować oraz przycinać. Na załącznikach są zrzuty z HD Tune. Wysłać go na gwarancje czy może próbować coś z nim działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Łoo dużo błędów, Zabezpiecz dane i dysk na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam bardzo proszę o pomoc w kwestii diagnozy mojego dysku. Poniżej screeny z Hd Tune i CrystalDiskInfo. Jeśli potrzebne są jeszcze jakieś to oczywiście udostępnię. Z góry dziękuję Ania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 HD Tune pokazuje czasami głupoty . A co do CDI - najpierw przestaw wyświetlanie danych w tryb dziesiętny ( Funkcje > Advanced Features > Wartość RAW > 10[DEC] ) i jeszcze raz wstaw screena z programu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Jest trochę realokowanych (05) i C4 - nie wróży to niczego dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Proszę Cię nie strasz mnie, ostatnie na co mam ochotę wydawać kasę to na hdd;). Ale sądzisz, że jest to na tyle poważne, że może w każdej chwili coś się stać i backup im szybciej tym lepiej czy może jeszcze jakieś lata przede mną? I zakładając, że przykładowo stałoby się coś z tym dyskiem przed wymianą to z pozostałymi zespołami też mogę mieć problem? Mam laptopa i jako sobie pomyślę, że nagle dysk "wybuchnie", stracę wszystkie dane i do wymiany będzie cały sprzęt to po prostu straszne. Edytowane 20 Listopada 2014 przez aniafree1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 C4 i 05 to błędy krytyczne - 05 świadczy o powstawaniu logicznych lub fizycznych "bad sectors". Jeśli dysk działa, nie masz blue screen'ów, spowolnień itp. to możesz go używać, ale backup najważniejszych danych bym na twoim miejscu zrobił. Wartości warto monitorować czy gwałtownie się nie zwiększają. Uszkodzony dysk nie wybuchnie, ani nie uszkodzi ci laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 przy tych nowych dyskach laptopowych te 15 tysięcy godzin to już sporo, widocznie już czas na niego, ja bym osobiście na nim waznych danych nie trzymał, bo moga zniknać jak i cały system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam, sytuacja jest następująca: jaki czynności podejmować: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgrac gdzies wazne dane... Bad sectory beda sie niedlugo sypaly jak choinka na trzech kroli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 ale po czym stwierdzasz że się będą sypały ? ja tam widze jeden bidny niestabilny sektor (nawet nie relok), nie ma co histeryzować tylko obserwować, jak pójdzie dalej to wtedy albo gwara albo nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 W mhdd zarzucić : Erase Waits i C5=0 Dysk w dobrym stanie powierzchni talerza tylko 1 błąd załapał ( np odciecie zasilania ) i elektronika nie potrafi sama sobie z nim poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 czyli backup partycji póżniej Erase Waits(małe zerowanie) tylko kiedy to c5=0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Erase waits nie usuwa danych ( ERASE wklepane z klawiatury tak ) jedynie sektory z dostępem >350 ms zeruje. Jak masz coś ważnego to lepiej zrobić backup ( i wogóle warto ... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, Kwazor co Ty na to :banana: ..? wygląda całkiem znośnie .. dodam, że dysk ma procować jako dysk systemowy :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 NA podstawkę pod kwiatki : Ilośc reloków wyższa niż ilość zapasowych. Do tego tyle ile zapłapał logicznych badów za dobrze nie wróży... Daj sobie jako magazyn na "śmieci" dla świętego spokoju... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Ilośc reloków wyższa niż ilość zapasowych. Do tego tyle ile zapłapał logicznych badów za dobrze nie wróży... liczba 169 ? no niestety ale nie ma wyjścia, musi sie spiepszyć do reszty :( powiem, że wentylator był zapchany do tego stopnia, że laptop się wyłanczał ... Drugi przypadek: a jeśli mam 1 <500 i erase delay nie pomaga robić remap ? SAMRT jak w załączniku (obecny po wszystkim co robiłem) Edytowane 21 Stycznia 2015 przez htw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 ten dysk nadaje sie do śmieci, no ew. na przenośny do wykończenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2015 Dysk poszedł do śmieci ! źle wstawiłem fotki więc załączam jeszcze raz opis: 1 <500 i erase delay nie pomaga robić remap ? SAMRT jak w załączniku (obecny po wszystkim co robiłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2015 jak dla mnie dysk jest zdrowy, a ten jeden sektor da sie przeżyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...