Skocz do zawartości
Caleb

X-slim X340 I Culv - Między Netbookiem A Laptopem

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafikaCo pewien odstęp czasu na rynku komputerów przenośnych tworzy się nowy ich segment. Na początku były po prostu notebooki, potem przyszły subnotebooki, DTR-y i w końcu - całkiem niedawno - netbooki. Wraz z wprowadzeniem przez korporację Intel nowej platformy z niskonapięciowymi procesorami CULV (Consumer Ultra-Low Voltage) na rynku wytworzył sie dodatkowy segment, posiadający część cech subnotebooka (przekątna ekranu, mobilność) oraz netbooka (relatywnie niewielka wydajność) - czyli komputery ultra-cienkie. Zapraszamy do testu MSI X-Slim X340, jednego z pierwszych laptopów wykorzystujących nową technologię Intela.

Autor: Bagienny - Robert Multan

ODNOŚNIK DO PUBLIKACJI

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem inżynieryjnego sampla X340 przez jakiś czas i zaskoczyła mnie jego lekkość i wymiary. Ogólnie używało mi się go wygodnie (pomijając parę mankamentów przedprodukcyjnych <_< ). Jednak Windows Vista trochę nie za bardzo mi pasował (wolno się włączał, wyłączał i ogólnie zamulało :angry: ) do takiego sprzętu, warto by było sprawdzić na nim Win7. Wydajność taka sobie (proc SU3300 1.2Ghz, a reszta tak jak w wersji produkcyjnej). Ale ogólnie wrażenia pozytywne :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi