Skocz do zawartości
swiderr

Winxpsp2, "driver Not Found", Błąd Przy Próbie Instalacji Sterowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż działałem sobie normalnie na Windowsie XP, który zaczął się wieszać. Po którejś zwieszce nie było już dźwięku, a sterowniki były normalnie zainstalowane. Postanowiłem je odinstalować i zainstalować ponownie. Jednak przy próbie instalacji wyskakuje "driver not found, reboot your system and run this setup again". Czytałem już sporo na ten temat, ale żaden sposób nie rozwiązał mojego problemu. Próbowałem z różnymi wersjami soundmaxa i zawsze wyskakuje ten sam błąd. Specyfikacja mojego komputera :

System - Windows XP Professional SP2

Directx - 9.0c

Procesor - Intel Pentium 4, 2,85GHz

Płyta główna - Asus P4PE (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Gigabit LAN)

Jej Chipset - Intel Brookdale i845PE

Typ Biosu - Award Modular (11/10/03)

Dołączam jeszcze do tego screen :

Dołączona grafika

Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak mógłbym przywrócić dźwięk w systemie? Czy to po prostu zintegrowana dźwiękówka mi padła?

EDIT : okazało się, że to była awaria zintegrowanej dźwiękówki. Teraz mam zwykłą kartę i wszystko działa. pozdrawiam

Edytowane przez swiderr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi