gladky Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) witam Mam problemik z instalka win7 ... a mianowicie mam już na kompie windowsa XP zainstalowany na starszawym już HDD segate IDE , zakupiłem ostatnio nowy dysk SATAII samsunga 500gb F3 i postanowiłem na nim zainstalowaź win7 wersja 7600 64 bitowa .... i mam z tym problem za każdym razem jak instaluje wyskakują błędy raz już po zakończeniu instalki komunikat o braku plików i restrty kompa ... a za którym razem już w momencie rozpakowywania plików windowsa błąd ... ...a nastepnie po nim bluescreen ... dodam że sama instalacja trwa długo , zwłaszcza przeskoki pomiędzy start - wybór jezyka ( 15 min ) i dalej "wintows start service " ( 15 min ) .... start rozpakowywania plików systemowych ( 15 min ) .... samego win7 mam z dwóch żródeł wypalony z najmniejszą prędkością .... dysk HDD ide odłączony fizycznie podczas instalacji na tym nowym ... zmieniałem już taśmy Sata i do napedu i do dysku .... podmieniłem sam napęd na pożyczony .... dysk sprawdzałem chdsk nic nie wykazał , sprawdzałem na bed sectory - też w porzo ... ram sprawdzony memtestem - wporzo .... wszysko w kompie rozpiołem i podłączyłem jeszcze raz , aby mieć pewnośc że wszystko łączy w 100% aa i jeszcze konfiguracja kompa Procek intel c2d E4600 Płyta GA-P31 Ram 2x2gb OCZ 800mhz Grafa EVGA gtx260 .... doradzcie co jezcze można sprawdzić lub zrobiż żeby samemu znaleść przyczyne problemu ... dodam że pod xp ten nowy dysk chodzi bez problemu jako dodatkowy i sam system xp równierz ... brak jakichkolwiek błedów softu jaki hardware Edytowane 20 Września 2009 przez gladky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Tak trudno znaleśc gotowy temat na SAMYM POCZĄTKU STRONY? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=286167 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...