Skocz do zawartości
gladky

Problem Z Instalacja Win7 . 7600 . 64bit

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam problemik z instalka win7 ... a mianowicie mam już na kompie windowsa XP zainstalowany na starszawym już HDD segate IDE , zakupiłem ostatnio nowy dysk SATAII samsunga 500gb F3 i postanowiłem na nim zainstalowaź win7 wersja 7600 64 bitowa .... i mam z tym problem za każdym razem jak instaluje wyskakują błędy raz już po zakończeniu instalki komunikat o braku plików i restrty kompa ... a za którym razem już w momencie rozpakowywania plików windowsa błąd ...

Dołączona grafika

...a nastepnie po nim bluescreen ...

Dołączona grafika

dodam że sama instalacja trwa długo , zwłaszcza przeskoki pomiędzy start - wybór jezyka ( 15 min ) i dalej "wintows start service " ( 15 min ) .... start rozpakowywania plików systemowych ( 15 min ) .... samego win7 mam z dwóch żródeł wypalony z najmniejszą prędkością .... dysk HDD ide odłączony fizycznie podczas instalacji na tym nowym ... zmieniałem już taśmy Sata i do napedu i do dysku .... podmieniłem sam napęd na pożyczony .... dysk sprawdzałem chdsk nic nie wykazał , sprawdzałem na bed sectory - też w porzo ...

Dołączona grafika

ram sprawdzony memtestem - wporzo .... wszysko w kompie rozpiołem i podłączyłem jeszcze raz , aby mieć pewnośc że wszystko łączy w 100%

aa i jeszcze konfiguracja kompa

Procek intel c2d E4600

Płyta GA-P31

Ram 2x2gb OCZ 800mhz

Grafa EVGA gtx260

.... doradzcie co jezcze można sprawdzić lub zrobiż żeby samemu znaleść przyczyne problemu ... dodam że pod xp ten nowy dysk chodzi bez problemu jako dodatkowy i sam system xp równierz ... brak jakichkolwiek błedów softu jaki hardware

Edytowane przez gladky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi