g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Chcial bym kupic nowego kompa. Procesor Athlon XP 2000+ karta graficziczna GeForce4 Ti4200 GAINWARD(chociaz nie jestm pewnien czy nie wybrac PROLINK`a) ale to tyle co wiem prawie napewno, dalej nie jestem pewien na co sie zdecydowac. Po pierwsze jaka wybrac plyte aby dobrze dzialala z Athlon`em XP 2000+ i GeForce4 Ti4200. Wybralem jak narazie plyte ASUS A7V266E ale nie wiem czy to dobry wybor, ta plyta nie obsluguje DDR 333(wogole czy ktos moze mi wytlumaczyc jaka jest roznica miedzy 333 a 266?) obsluguje ona Athlon`a XP ale nie jestem pewien czy moze obslugiwac czestotliwosc 2000+ (1,65 Ghz) Co do dysku twardego wybralem IBM DeskStar 120 GXP IC35L080AVV 80GB ale nie jestem pewien czy to dobry wybor.Zastanawiam sie tez nad Seagate Barracuda ATA IV ale jesli ktos ma dobra propozycje to niech pisze. Wogole nie mam pojecia jaki wybrac wentylator dla procka. Moze dobry by byl Colorful S462-10B515? Ale naprawde nie niem...No i ramy napewno DDR`y ale jakie? 333 czy 266 i jakiej firmy najleprze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Jedno jest pewne, nie bierz dysku od IBM-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Czemu? I jesli tak to jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Powiem szczerze że ja nigdy nie używałem dysków IBM-a tylko zawsze Seagate`a więc polecam Seagaty. Sporo się czyta na różnych forach o awaryjności IBM-ów no i czy nie jest znaczące to że IBM pozbył się swojego działu produkcji dysków twardych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Spox ale jesli Segate to jaki? czy Barracuda ATA IV (ST380021A) byl by dobry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Super, sam takiego mam zamiar kupić gdzieś tak w okolicach połowy lipca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Co ty pajacyk lamo pier***isz ! IBM jest najszybszym twardym na interfejs IDE - czyli taki zwykły :lol: Ma jedną wadę dość mocno sie grzeje ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zastanów się nad Maxtorem D740x z ATA 133 - sam takiego mam więc polecam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Wofek widzę że jesteś jednym z większych buraków na tym forum więc dyskutować z takim palantem nie zamierzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 hmmm...ale najwiekrzy problem mam z wyborek plyty glownej zeby dobrze chodzila z athlonem 2000+ i Geforce Ti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 hmmm...ale najwiekrzy problem mam z wyborek plyty glownej zeby dobrze chodzila z athlonem 2000+ i Geforce Ti4200Może tak - każda dostępna płyta dobrze będzie chodzić - oczywiście na Socket A ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Co ty pajacyk lamo pier***isz ! IBM jest najszybszym twardym na interfejs IDE - czyli taki zwykły :lol: Ma jedną wadę dość mocno sie grzeje ! Sorki że tak ostro ! Ale wszyscy tylko ten Seagate i Seagate ! Nawet jeśli to U6 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 więc ci odpowiada lama (według wofka-buraka): bierz Epoxa. Jak mi nie wierzysz to sprawdź na to sprawdź bazę podkręcanych AMD-ków na www.overclockers.com, podają tam też płyty na których są uzyskane wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 aha noto spoko :D tylko teraz co z ramami? DDR ale 333 czy 266 i jaka jest roznica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Wofek ale coś w tym jest że wszyscy tylko Seagate i Maxtor uważają za dobre a IBM za BEEE. Sam IBM ma widocznie dosyć tych problemów skoro się pozbył tego wydziału A szybkośc to nie wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Te DDR 333 to tylko z KT333 i FSB 166 rozwiną skrzydła więc bierz zwykłe 266 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 pajacyk mozesz mi powiedziec jaka dokladnie plyte Epox`a polecasz? Czy chodzi ci o Epox 8KHA KT266A? Jakie ona ma parametry i czy wogole ma zlacze Socket A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Wofek ale coś w tym jest że wszyscy tylko Seagate i Maxtor uważają za dobre a IBM za BEEE. Sam IBM ma widocznie dosyć tych problemów skoro się pozbył tego wydziału A szybkośc to nie wszystko Sorki ... ale moj IBM fruwa ... a jak bylem w piatek w pcprojekcie i stalem za 2 gostkami w kolejce ... OBAJ ODDAWALI ZE LZAMI W OCZACH po jednej Barrakudzie IV :))))) Jak wezmiesz IBM Vancuvera nie pozałujesz .... a co do grzania to moj ma teraz bez wymyslnego chlodzenia (jeden 8x8 wwiew z orzodu na 7V i jeden wyciag z tylu na 7V - ok 1500 rpm) 38 stopmi a pracuje non stop od rana ok 10h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja ci nie mogę nic polecić żadnej płyty ponieważ sam mam Solteka DRV2 i jest super ale teraz kupiłbym Epoxa, wtedy miałem ciut za mało kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 pomyśl nad Soltekiem DRV5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 jednak lepiej Epox mimo że uważam że Soltek jest prawie tak samo dobry to jednak tylko PRAWIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Epox 8kha+ najlepsza i najwydajniejsza jak do teraz plyta glowna pod AMD socket.A!. Sam mam i polecam jest to jedyna plyta ktora posiada nieoficjalne dzielniki PCI 1/5 i 1/6 .Jest na kt266A a Synchronicznie obsluguje pameici DDR333 a nawet DDR400!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Szczerze mowiac zastanawialem sie nad ASUS`em A7V266E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 no właśnie, sprawa dzielników, gdyby Soltek miał 1/5 i 1/6 to uważałbym go za lepszego od Epoxa ale tak to.... P.S. Tristan kiedy odwrócisz w końcu szalik? :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ten Soltek ma dzileniki 1/5 i 1/6 i chyba 1/7 tak jak Abit Kx-333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 który DRV2 czy DRV5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 jednak lepiej Epox mimo że uważam że Soltek jest prawie tak samo dobry to jednak tylko PRAWIEBierz Epox'a 8KHA+ (266A) bo podobno różnie bywa ze stabilnością na 333. Co do dysku to miałem IBM 7200 40GB i dysk był bardzo fajny, ale teraz mam Baracude IV i jest lepsza.... Minimalnie szybsza i zdecydowanie cichsza. Nowego IBM'a nie miałem w kompie więc się nie wypowiadam, ale z tego co czytałem to najszybszy dysk na IDE (ale różnicy w stosunku do Baracudy raczej nie odczujesz). Cooler to Volcano7+, a jak masz mało kasy to Titan. Pamiętaj o dobrym wentylowaniu obudowy - jeden cooler 9,2cm z przodu 7V, dodatkowy 8cm z tyłu 7V. Bez tego to nawet najlepszy cooler nie schłodzi dobrze procka. Grafika - tylko Gainward. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 który DRV2 czy DRV5?DRV5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 a mógłbyś podać linka gdzie mógłbym to zweryfikować bo coś mi się nie chce wierzyć tylko nie www.soltek.com.tw :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00f Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 No to spox chyba wezme Epox 8kha+. Na ta plyte to DDR333? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...