Skocz do zawartości
Voltago

Hp Pavilion Dv6 1215ew + Windows Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem lapka: Hp pavilion dv6 1215ew

Niestety jest na nim Win Vista którego nie trawie.

Po utworzeniu nowej partycji i zbootowaniu płytki z XPekiem wyskakuje blue screen z błędem 0000007b :/

Lapek HP prawodpodobnie nie ma jakiś sterowników pod Xpeka, na stronie producenta ich nie znalazłem.

Co mogę zrobić by zainstalować XP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawiłeś w biosie tryb pracy kontrolera sata z AHCI na IDE? Albo zintegruj sterowniki do sata w instalce windy.

BTW, masz wszystkie potrzebne sterowniki do tego HPka przygotowane?

PS. szczęśliwym jak szczęśliwym :) pozory mylą...

Edytowane przez qrvich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawiłeś w biosie tryb pracy kontrolera sata z AHCI na IDE? Albo zintegruj sterowniki do sata w instalce windy.

BTW, masz wszystkie potrzebne sterowniki do tego HPka przygotowane?

PS. szczęśliwym jak szczęśliwym :) pozory mylą...

Zaraz spróbuje przestawić. Teraz żadnych sterów do lapka na płytce nie dają tylko partycja przywracająca system do pierwotnej postaci.

Nie mam takich opcji w Biosie:/

Przeleciałem wszystko i nie ma słowa SATA, AHCI czy IDE.... jak to możliwe...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że nie dają, dlatego pytam czy znalazłeś sterowniki do wszystkich podzespołów :D

Jeśli nie ma takich opcji to poczytaj o integracji sterów sata za pomocą programu nLite.

Jak chciałeś notka z XP to trzeba było szukać wśród producentów wspierających ten system a nie decydować się na Pavulona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że nie dają, dlatego pytam czy znalazłeś sterowniki do wszystkich podzespołów :D

Jeśli nie ma takich opcji to poczytaj o integracji sterów sata za pomocą programu nLite.

Jak chciałeś notka z XP to trzeba było szukać wśród producentów wspierających ten system a nie decydować się na Pavulona.

Umiem integrować przez nLite, problem leży tylko w znalezieniu tych sterów dla XP.

Lapka dostałem a darowanemu kuniowi się w zęby nie zagląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal everesta zobacz ja jakim chipie jest południowy mostek... wtedy bedziesz wiedział jakie stery integrowac.

Pamietaj ze nameczysz sie z zdobyciem kilku sterowników.... ( w tym do przycisków dotykowych )...

Ogolnie pawulon i XP = zdarte nerwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi