Voltago Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem lapka: Hp pavilion dv6 1215ew Niestety jest na nim Win Vista którego nie trawie. Po utworzeniu nowej partycji i zbootowaniu płytki z XPekiem wyskakuje blue screen z błędem 0000007b :/ Lapek HP prawodpodobnie nie ma jakiś sterowników pod Xpeka, na stronie producenta ich nie znalazłem. Co mogę zrobić by zainstalować XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) Przestawiłeś w biosie tryb pracy kontrolera sata z AHCI na IDE? Albo zintegruj sterowniki do sata w instalce windy. BTW, masz wszystkie potrzebne sterowniki do tego HPka przygotowane? PS. szczęśliwym jak szczęśliwym :) pozory mylą... Edytowane 20 Września 2009 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltago Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Przestawiłeś w biosie tryb pracy kontrolera sata z AHCI na IDE? Albo zintegruj sterowniki do sata w instalce windy. BTW, masz wszystkie potrzebne sterowniki do tego HPka przygotowane? PS. szczęśliwym jak szczęśliwym :) pozory mylą... Zaraz spróbuje przestawić. Teraz żadnych sterów do lapka na płytce nie dają tylko partycja przywracająca system do pierwotnej postaci. Przestawiłeś w biosie tryb pracy kontrolera sata z AHCI na IDE? Albo zintegruj sterowniki do sata w instalce windy. Nie mam takich opcji w Biosie:/ Przeleciałem wszystko i nie ma słowa SATA, AHCI czy IDE.... jak to możliwe...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Wiem że nie dają, dlatego pytam czy znalazłeś sterowniki do wszystkich podzespołów :D Jeśli nie ma takich opcji to poczytaj o integracji sterów sata za pomocą programu nLite. Jak chciałeś notka z XP to trzeba było szukać wśród producentów wspierających ten system a nie decydować się na Pavulona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltago Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Wiem że nie dają, dlatego pytam czy znalazłeś sterowniki do wszystkich podzespołów :D Jeśli nie ma takich opcji to poczytaj o integracji sterów sata za pomocą programu nLite. Jak chciałeś notka z XP to trzeba było szukać wśród producentów wspierających ten system a nie decydować się na Pavulona. Umiem integrować przez nLite, problem leży tylko w znalezieniu tych sterów dla XP. Lapka dostałem a darowanemu kuniowi się w zęby nie zagląda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Odpal everesta zobacz ja jakim chipie jest południowy mostek... wtedy bedziesz wiedział jakie stery integrowac. Pamietaj ze nameczysz sie z zdobyciem kilku sterowników.... ( w tym do przycisków dotykowych )... Ogolnie pawulon i XP = zdarte nerwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...