jasiek23 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Mam zamiar kupić sobie laptopa i oczywiscie przydałby się internet. Teraz mam pytanie czy można jakosc zrobić zeby korzystać z internetu neo w laptopie(teraz mam normalny przewodowy modem podłączony do stacjonarnego)bezprzewodowo ale zeby tez w stacjonarnym był internet. Konkretnie chodzi o to zeby nie musieć kupować liveboxa.Czy mozna np kupić jakiś inny modem bezprzewodowy i podłączyć do tego stacjonarkę i laptopa ale czy wtedy bedzie jeszcze do czegoś potrzebny modem przewodowy neo. Internet mobliny swoją drogą bo teraz chodzi o pewny internet w domu bez zadnych dodatkowych umów opłat tylko ewentualnie(jak już wyżej napisałem) dokupienie na swoją rękę jakiegoś modemu bezprzewodowego lub routera bezprzewodowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 TP-LINK TD-W8901G WIFI ADSL NEO lub NETIA bez oryginalnego modemu linię tel. wpinasz w router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 dokładnie, u mnie przez jakiś czas funkcjonowało takie rozwiązanie. Dopóki nasze wymagania się nie zwiększyły i nie potrzebowaliśmy internetu do trzech stacjonarnych i dwóch laptopów;) Ale sposób wymieniony przez przedmówcę Tobie w zupełności wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Jeszcze takie pytanie: Mam dwa gniazda telefoniczne(w dwóch różnych pokojach) i teraz chciałbym zrobić tak zeby w jednym pokoju do jednego gniazda podpiąć modem przewodowy neo do kompa stacjonarnego, a w drugim pokoju podpiąć modem bezprzewodowy(ten pokój jest bliżej mojego pokoju więc teoretycznie odbiór będzie lepszy) do laptopa. Czy w takiej konfiguracji bede miał normalnie neo w laptopie czy jednak trzeba będzie podpiąć oba komputery po ten modem bezprzewodowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Oba komputery trzeba podłączyć do rutera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...