Skocz do zawartości
jasiek23

Ogólne Pytanie O Internet W Laptopie - Potrzebne Konkretne Rady.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić sobie laptopa i oczywiscie przydałby się internet. Teraz mam pytanie czy można jakosc zrobić zeby korzystać z internetu neo w laptopie(teraz mam normalny przewodowy modem podłączony do stacjonarnego)bezprzewodowo ale zeby tez w stacjonarnym był internet. Konkretnie chodzi o to zeby nie musieć kupować liveboxa.Czy mozna np kupić jakiś inny modem bezprzewodowy i podłączyć do tego stacjonarkę i laptopa ale czy wtedy bedzie jeszcze do czegoś potrzebny modem przewodowy neo. Internet mobliny swoją drogą bo teraz chodzi o pewny internet w domu bez zadnych dodatkowych umów opłat tylko ewentualnie(jak już wyżej napisałem) dokupienie na swoją rękę jakiegoś modemu bezprzewodowego lub routera bezprzewodowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, u mnie przez jakiś czas funkcjonowało takie rozwiązanie. Dopóki nasze wymagania się nie zwiększyły i nie potrzebowaliśmy internetu do trzech stacjonarnych i dwóch laptopów;) Ale sposób wymieniony przez przedmówcę Tobie w zupełności wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie pytanie: Mam dwa gniazda telefoniczne(w dwóch różnych pokojach) i teraz chciałbym zrobić tak zeby w jednym pokoju do jednego gniazda podpiąć modem przewodowy neo do kompa stacjonarnego, a w drugim pokoju podpiąć modem bezprzewodowy(ten pokój jest bliżej mojego pokoju więc teoretycznie odbiór będzie lepszy) do laptopa. Czy w takiej konfiguracji bede miał normalnie neo w laptopie czy jednak trzeba będzie podpiąć oba komputery po ten modem bezprzewodowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi