Skocz do zawartości
pablo163

Czy dobrze zaczynam(www) ZROBIŁEM FOT BUDY I SAMOCHODU

Rekomendowane odpowiedzi

ehhh :( to zamięść temat jutro :mad:

po ch.uja pana zaśmiecasz forum topic'iem w którym nic nie ma..,

trzeba było dac jutro bo na razie oceniam ten topic na 1/100

:mad:

Zdazylo Ci sie czasami pomyslec ?

Jest taka ikonka z napisem WWW pod postem po najechaniu na nia nalezy wcisnac lewy przycisk myuszy i wtedy otworzy sie takie okienko a w srodku bedzie taka niebieska strona - to o tej ten pan na gorze mowil.

A strona ? To logo... hm nie bede sie czepila wykonania, chodzi mi tylko oto ze ono zajmuje 32kB, a wyglada tragicznie (kompresja) wez sproboj do GIFa to skompresowac nie do JPG, ok ?

No i button MAD MAXA 120 KB 8O Tyle to powinny wazyc 3 takie stronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, niebieski i żółty... Komplementarne kolory... Chodziło Ci o taki kontrast?? Ale jest czytelnie, i o to głownie chodzi (przynajmniej moim skromnym zdaniem)

Jednak będąc po zajęciach z kompozycji muszę się przyczepić do niekonsekwencji kolorystycznej... Żółty + niebieski ok. Dotatki czarne. Zielony nie pasuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, niebieski i żółty... Komplementarne kolory... Chodziło Ci o taki kontrast?? Ale jest czytelnie, i o to głownie chodzi (przynajmniej moim skromnym zdaniem)

Jednak będąc po zajęciach z kompozycji muszę się przyczepić do niekonsekwencji kolorystycznej... Żółty + niebieski ok. Dotatki czarne. Zielony nie pasuje :(

No jasne ze mi zalezy bo takie opinje sa najlepsze wiadomo ze nie dam rady podjechac pod kazdego gust ale sie starm:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne ze mi zalezy bo takie opinje sa najlepsze wiadomo ze nie dam rady podjechac pod kazdego gust ale sie starm:)
Hehe, nie czepiam się. Po prostu na przyszłość staraj się być bardziej konsekwentny kolorystycznie... I taka rada na przyszłość - unikaj zestawienia zieleni z czerwinią - kontrast jest wyraźny ale oczojeb.ny i szybko męczy oczy (krawędzie styku kolorów wydają się drgać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT:

Mutos widze ze sie niezle znasz na tym, widzialem Twoja stronke, cos mi sie widzi ze interesujesz sie fotografia - jak sie myle to mnie popraw - ale dor zeczy, moze moglbys mi podac jakas strone gdzie beda takie zestawienia kolorow cio z czym mozna co z czym nie, jezeli taka istnieje oczywiscie. Przyda sie przy robieniu www ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: 

Mutos widze ze sie niezle znasz na tym, widzialem Twoja stronke, cos mi sie widzi ze interesujesz sie fotografia - jak sie myle to mnie popraw - ale dor zeczy, moze moglbys mi podac jakas strone gdzie beda takie zestawienia kolorow cio z czym mozna co z czym nie, jezeli taka istnieje oczywiscie. Przyda sie przy robieniu www ;]

Wiesz ta moja strona to totalna porażka z przed ponad roku - robiłem na zaliczenie z Metod i Języków Programowania (Notatnik ;) )

Fotografią się interesuje, to fakt

A stronkę z taką tematyką na temat kompozycji chiba zrobie - przynajmniej się to komuś przyda, ale zabiore się za to dopiero po sesji.

A jestem w tym trochę oblatany bo jestem na informie ze specjalnością grafika komputerowa i techniki multimedialne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: 

Wiesz ta moja strona to totalna porażka z przed ponad roku - robiłem na zaliczenie z Metod i Języków Programowania (Notatnik ;) )

Fotografią się interesuje, to fakt

A stronkę z taką tematyką na temat kompozycji chiba zrobie - przynajmniej się to komuś przyda, ale zabiore się za to dopiero po sesji.

A jestem w tym trochę oblatany bo jestem na informie ze specjalnością grafika komputerowa i techniki multimedialne ;)

witaj

mam do Ciebie pytanko JAk zrobic zdjecia kryształów .Chodzi mi o zdjecia figurek.Mam aparat cyfrowy Olympus. I zdjecia jake robie sa strassznie zle i duze

.Moze znaswz jakis sposub na robienie zdje3c kryształów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo163:

stronka jest ogolem spoko :P moge sie przyczepic tylko do 2 rzeczy.

1) ramka w okol obrazka po lewej (razi w oczy, przynajmniej mnie)

2) wywalilo Ci PL ogonki :(

ps. moze to wina tego, ze ogladam pod mozilla ?? nie wiem :P ale fakt, ze strona powinna dobrze wygladac pod kazda przegladarka :) po za tym, jest spox :P

ps2. jak sie Wam podoba moja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo163:

stronka jest ogolem spoko :P moge sie przyczepic tylko do 2 rzeczy.

1) ramka w okol obrazka po lewej (razi w oczy, przynajmniej mnie)

2) wywalilo Ci PL ogonki :(

ps. moze to wina tego, ze ogladam pod mozilla ?? nie wiem :P ale fakt, ze strona powinna dobrze wygladac pod kazda przegladarka :) po za tym, jest spox :P

ps2. jak sie Wam podoba moja ?

Cwaniakujesz z tymi zarobkami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały offtopic... uprzedzam - krytyka ale bez urazy oki ?

Tak nie wiem dlaczego, ale tkneło mnie żeby zobaczyć Twoją stronę, bo o stronie Pabla wyrażasz się z dużą znajomością zasad kompozycji...przynajmniej takie to sprawia wrażenie, bo ja się na tym kompletnie nie znam...

Hmm troche mnie zaskoczyło zestawienie czarnego i czerwonego...

Poza tym, umiesz się posługiwać CSS ? I niech zgadnę... te "efekty" ... hmm SWISH ? Zgadłem ? Bo jakieś takie wszystkie do siebie podobne...

Ok, wystarczy... bez urazy, jedynie opinia...

I wiem, że to tylko na zaliczenie itp, ale ja bym to na Twoim miejscu wywalił z profilu bo troche się kompromitujesz (to co masz w podpisie podważa Twoją wiarygodność ) :twisted:

BTW: W notatniku i czytsym HTML-u można też zrobić coś ciekawego. Pozostaje kwestia nakładu pracy.

Na zaliczeni też sporo czasu temu, bez doświadczenia, jedna z pierwszych... Poza tym znawcą/twórcą stron nie jestem...

www.to-mod.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko by mogło być gdyby nie ta czcionka - niebieska na tle ciemniejszego niebieskiego. Przecież tam nic nie widać.

Drugi problem jest taki że popełniasz podstawowy błąd przy tworzeniu strony - masz znaki w kodowaniu windows więc tylko Internet Explorer prawidłowo je wyświetla. Zmień kodowanie żeby nie trzeba było w innych przeglądarkach samemu zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak nie wiem dlaczego, ale tkneło mnie żeby zobaczyć Twoją stronę, bo o stronie Pabla wyrażasz się z dużą znajomością zasad kompozycji...przynajmniej takie to sprawia wrażenie, bo ja się na tym kompletnie nie znam...  

Poza tym, umiesz się posługiwać CSS ? I niech zgadnę... te "efekty" ... hmm SWISH ? Zgadłem ? Bo jakieś takie wszystkie do siebie podobne...

I wiem, że to tylko na zaliczenie itp, ale ja bym to na Twoim miejscu wywalił z profilu bo troche się kompromitujesz (to co masz w podpisie podważa Twoją wiarygodność )  :twisted:  

BTW: W notatniku i czytsym HTML-u można też zrobić coś ciekawego. Pozostaje kwestia nakładu pracy.

Na zaliczeni też sporo czasu temu, bez doświadczenia, jedna z pierwszych... Poza tym znawcą/twórcą stron nie jestem...

www.to-mod.prv.pl

Swish - jeszcze w tedy nie umiałem się flashem posługiwać :( A jakoś brak mi czasu na zrobienie czegoś nowego.

CSS-a jeszcze wtedy nie znałem. Niestey wszystko się rozbija o brak czasu :( Tego mam wiecznie mało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wiem, że to tylko na zaliczenie itp, ale ja bym to na Twoim miejscu wywalił z profilu bo troche się kompromitujesz (to co masz w podpisie podważa Twoją wiarygodność )  :twisted:  

www.to-mod.prv.pl

Swish - jeszcze w tedy nie umiałem się flashem posługiwać :( A jakoś brak mi czasu na zrobienie czegoś nowego.

CSS-a jeszcze wtedy nie znałem. Niestey wszystko się rozbija o brak czasu :( Tego mam wiecznie mało :(

czasu moge ci troszke zapodaac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi