nosweratu Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 :unsure: Hej, mam dla was małą zagwozdke z którą sam męczę się z miesiąc: - monitor LCD Viewsonic xv922 po podłączeniu do komputera zaczyna piszczec i nie wyswietla obrazu (wyświetla jednak pierwszą stronę biosu) - po odłączniu go i po ponownym podlaczeniu po jakis 3 minutach dziala poprawnie... monitor crt od razu działa poprawnie... - sterowniki do monitora wgrane - sam monitor dzialal poprawnie przez 2 lata z moim kompem - sprzęt z którym męczy się monitor to płyta K8V- MX i radeon 9550@9600 (wykonywalem tez testy z integrą i kartą na pci- takie same rezultaty) monitor po dluzszym czasie dziala calkowicie poprawnie - dodam ze komputer jest uruchamiany jakos raz na tydzien i przez caly czas nie uzytkowania zasilanie jest odciete Myślałem już czy jakaś opcja w biosie tego nie powoduje ale utknołem w martwym punkcie... mam nadzieję że monitor się nie kończy (choć gdyby tak było to nie chodził by po pewnym czasie prawidłowo...) - ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Wydaje sie jak by dostawal z byt wysoki sygnal doswiezania (w biosie jest 60 hz).Dopiero potem poprawnie jest wykrywany inni kabel ? Lub dvi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 monitor podłączany zarówno pod d-sub i dvi - wg windy monitor ma 60Hz na stale ustawione... pozatym monitor działa prawidłowo już po "wygrzaniu" - na innym kompie caly czas dzialal poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Inna karta graf ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 sprawdzane na zintegrowanej i jednej grafie na pci - co ciekawe zauważyłem iż jeśli komputer jest uruchamiany przynajmnijej raz na 2 dni to problem nie występuje lub występuje w stopniu minimalnym... tak wiec pewnie cos z monitorem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Z tego wynika ze tak nie zawsze interpetuje sygnal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Sadze ze gdy nie ma zasilania pozniej chwile mu zajmuje "nagrzanie" jakis podzespołów. Reasumując monitor pewnikiem sie konczy - choc narazie szkoda mi wywalac - wole trzymac pod zasilaniem. w kazdym razie dzieki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...