ZielonyTBG Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Witam.Mam do was pytanie odnośnie mojej obecnej sytuacji.A mianowicie oddałem jakiś czas temu moje mobo na gwarancję (komp poniżej) czyli Abita IP35-E z uszkodzonym lewym kanałem na karcie dźwiękowej i dzisiaj kumpel mi powiedział że dostał info że ma mi zwrócić kaskę bo nie są w stanie jej naprawić :blink: Na paragonie mam wybite 275 zeta i tu moje pytanie.Co robić?Co kupić?Bo pomyślałem że może by przeskoczył na inny socket tylko na jaki i ile by to kosztowało? Podpowiedzcie coś pany co robić?? :rolleyes: EDIT: Może taką płytę MSI 775 Albo może tak:sprzedać procka za jakieś 160 i pamięci też za jakieś 160 i dochodzi kaska 275 za mobo i jest prawie 600. MOBO i do tego TO albo TO. Może by mi się udało pożyczyć na miesiąc DDR3 jakieś do następnej wypłaty tylko powiedzcie czy to ma sens?? Edytowane 23 Września 2009 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Miałem podobną sytuację - padł mi Abit IP35. Socket 775 od razu radzę odpuścić. Masz 4, a nie 7GB RAM, jak to było w moim wypadku (ze względu na to wybrałem właśnie AM2+), więc brałbym Athlona II X4 620 + Gigabyte MA770T-UD3P ew. ASRock M3A785GXH, jeśli chcesz mieć płytę z zintegrowaną kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Miguel dzięki za odpowiedź. Co do mobo to na pewno nie Asrock ale nie dlatego że to Asrock tylko że ma tą samą wadę co ASUS.Chodzi mi o bios.W takim razie sprzedam mojego E5200 i OCZ-ty wezmę Athlona 620 i Gigabyte.I do tego jakieś Goodramy CL9 i powinno hulać.Tylko nie wiem czy Karakorum spasuje na AM3? Kurcze a tak lubiłem ABITy :sad: Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Karakorum pasuję na am2, więc też na am3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...