Skocz do zawartości
piotr.y

NOWE BLOCZKI !!!

Rekomendowane odpowiedzi

jestem ciekaw wydajnosci tego WB - ksztalt tej spirali z tego plaskownika wyglada dosc niecodzienne - sadze ze bedzie stawial spore opory przeplywu .....

co do zrobienia testu - moge sie zglosic na ochotnika by wykonac niezalezny i wiarygodny test na moim sprzecie

prawdopodobnie sprzet do testow bylby u mnie taki :

8RDA - z podana wersja biosu

JIUGB 0251 1700+ i pozniej @ 2200MHz @ 1,975V i jeszcze @~2400MHz @2,175 V

jeszcze zalatwilbym T-Birda 1,3GHz

wszystko robilbym w warunkach pokojowych z zewnetrznymi czujnikami temperatur opartymi na termistorach (dobrze skalibrowanymi) oraz czujnikami z MOBO

pompa to PH 802 i Akuaszut600

nagrzewnica od Kadetta

mam sporo softu do robienia diagramow , wykresow itp. rzeczy , wiec wyniki bylyby w miare czytelne

w razie czego moge na test kogos przygarnac z wrocka aby byl jak najbardziej wiarygodny i zeby nie bylo zadnych tam niedopatrzen (przypadek Thorna i jego niezbyt wiarygodnych dla nas testow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o test tego bloku to mozna sie jakoś umowić. Tylko nie wiem czy dam rade w przyszlym tygoniu. Bo ostatnio rzadko siedze we Wrocku. Czekam na propozyzje spotkania. Ewentualnie miejsca gdzie mam dostarczyc bloczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi o miejsce , to powiedz kiedy jestes we wrocku i w jakim miejscu , to ewentualnie przyjade po niego - byle w godzinach popoludniowych bo chodze do szkoly (jeszcze :D) a w weekendy to mam cale dnie zazwyczaj wolne lecz wieczory zajete wiec najlepiej byloby gdybym to ja sie dopasowal do miejsca i terminu zwazywszy na to ze nie jestes czesto we wrocku...... aha i jezeli chodzi o bloczek , to najlepiej byloby ten bloczek na zlaczkach camozziego bo nie mam takich wezy na festo - musialbym caly uklad przerabiac , a przy camozziego to tylko dwa reduktorki zastosowalbym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropos - co z wielkim tym testem co mialy byc wyniki juz 2 miesiace temu ?? bo moj stary chce kupic do siebie orbitala ( :lol: sam sie zdziwilem ze mu WC sie spodobalo , ale rozumiem go - ma V6 cu) a nie ma zadnych pewnyh wynikow wydajnosci tego bloczku ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dostalem ten bloczek do testow - na razie nie moge duzo powiedziec o nim aleee kilka rzeczy moge zdradzic :

:arrow: nie pobije mojego Nukleona - to jest 100% pewne

:arrow: mocowanie bloczku sprawilo mi troszke problemow - musialem je lekko zmodyfikowac - musialem lekko podpilowac zapinki bo nie wchodzily w socketa , takze musialem odwrocic jedna zapinke i ja lekko nagiac poniewaz nie siegala do socketa

:arrow: wykonanie bloczku jest bardzo ladne - wogole bloczek sprawia ladne wrazenie wizualne

:arrow: bardzo dobrze wypolerowany jest spod bloku

:arrow: niestety - podejzewam ze to z mojej winy - na bloczku mam teraz niezbyt ciekawe temperatury - uzasadniam na razie to tym ze uzylem pasty od tittana - a wiadomo jaka ona jest - czekam na przesylke AS3 i kilku innych akcesoriow ;) - wtedy bede mogl cos wiecej mowic ( wykonac test)

:arrow: powiem krotko - na moim uwalonym JIUGB0251 @ 2,175 V @ 2400 MHz prawie stable (chyba dobije do 2,2V lub wyzej) temperatura na procu przekroczyla magiczne 40st i podchodzila pod 45st przy testach prime95

na razie tyle moge powiedziec - test wykonam jeszcze w tym tygodniu - gdy zalicze fizyke i j. polski bo zagrozenia na koniec roku sie klaniaja :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: powiem krotko - na moim uwalonym JIUGB0251 @ 2,175 V @ 2400 MHz prawie stable (chyba dobije do 2,2V lub wyzej) temperatura na procu przekroczyla magiczne 40st i podchodzila pod 45st przy testach prime95

Gdyby ja mial taka temp. przy takim napieciu to bym chyba pial z zachwytu :)

To w takim tazie jakie masz temp. na swoim cudownym ;) Nukleonie??

BTW z czego konkretnie sklada sie Twoje WC??

na razie tyle moge powiedziec - test wykonam jeszcze w tym tygodniu - gdy zalicze fizyke i j. polski bo zagrozenia na koniec roku sie klaniaja :lol:

Tydzien minal :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc mi zdechl :( (ot sam z siebie - nie przesadzalem z napieciem), czekam do piatku na nowego :( - na weekend zdam raport

co do tamtego wyniku , to byl odczyt z czujnika pod procem , wiec nie jest to wiarygodny wynik

moje WC :

PH802 , Nuk , przechlastana nagrzewnica od kadetta ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi