B3T0N Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 jestem ciekaw wydajnosci tego WB - ksztalt tej spirali z tego plaskownika wyglada dosc niecodzienne - sadze ze bedzie stawial spore opory przeplywu ..... co do zrobienia testu - moge sie zglosic na ochotnika by wykonac niezalezny i wiarygodny test na moim sprzecie prawdopodobnie sprzet do testow bylby u mnie taki : 8RDA - z podana wersja biosu JIUGB 0251 1700+ i pozniej @ 2200MHz @ 1,975V i jeszcze @~2400MHz @2,175 V jeszcze zalatwilbym T-Birda 1,3GHz wszystko robilbym w warunkach pokojowych z zewnetrznymi czujnikami temperatur opartymi na termistorach (dobrze skalibrowanymi) oraz czujnikami z MOBO pompa to PH 802 i Akuaszut600 nagrzewnica od Kadetta mam sporo softu do robienia diagramow , wykresow itp. rzeczy , wiec wyniki bylyby w miare czytelne w razie czego moge na test kogos przygarnac z wrocka aby byl jak najbardziej wiarygodny i zeby nie bylo zadnych tam niedopatrzen (przypadek Thorna i jego niezbyt wiarygodnych dla nas testow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny_b Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jesli chodzi o test tego bloku to mozna sie jakoś umowić. Tylko nie wiem czy dam rade w przyszlym tygoniu. Bo ostatnio rzadko siedze we Wrocku. Czekam na propozyzje spotkania. Ewentualnie miejsca gdzie mam dostarczyc bloczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 jezeli chodzi o miejsce , to powiedz kiedy jestes we wrocku i w jakim miejscu , to ewentualnie przyjade po niego - byle w godzinach popoludniowych bo chodze do szkoly (jeszcze :D) a w weekendy to mam cale dnie zazwyczaj wolne lecz wieczory zajete wiec najlepiej byloby gdybym to ja sie dopasowal do miejsca i terminu zwazywszy na to ze nie jestes czesto we wrocku...... aha i jezeli chodzi o bloczek , to najlepiej byloby ten bloczek na zlaczkach camozziego bo nie mam takich wezy na festo - musialbym caly uklad przerabiac , a przy camozziego to tylko dwa reduktorki zastosowalbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Dobra, niech ktos sie zglosi i zrobi test porownawczy - najlepiej porownac go do Nukleona i Orbitala. Wtedy sprawa bylaby jasna raz na zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Dobra, niech ktos sie zglosi i zrobi test porownawczy - najlepiej porownac go do Nukleona i Orbitala. Wtedy sprawa bylaby jasna raz na zawsze. ja mam nucleona , wiec go porownam z nucleonem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Z Orbitalem byloby najlepiej porownac, ale i tak ciekawe jakie bedzie mial osiagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 apropos - co z wielkim tym testem co mialy byc wyniki juz 2 miesiace temu ?? bo moj stary chce kupic do siebie orbitala ( :lol: sam sie zdziwilem ze mu WC sie spodobalo , ale rozumiem go - ma V6 cu) a nie ma zadnych pewnyh wynikow wydajnosci tego bloczku .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mial byc i koles zanikl. Wlasnie jakos bardzo malo jest testow orbitala? Moze ktos ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hehe w tym bloku to tylko zaczep mi sie podoba :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 co do testu to może ma ktoś we wrocku orbitala żeby porównać te dwa między sobą bo wkońcu konstrukcja podobna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wlasnie dostalem ten bloczek do testow - na razie nie moge duzo powiedziec o nim aleee kilka rzeczy moge zdradzic : :arrow: nie pobije mojego Nukleona - to jest 100% pewne :arrow: mocowanie bloczku sprawilo mi troszke problemow - musialem je lekko zmodyfikowac - musialem lekko podpilowac zapinki bo nie wchodzily w socketa , takze musialem odwrocic jedna zapinke i ja lekko nagiac poniewaz nie siegala do socketa :arrow: wykonanie bloczku jest bardzo ladne - wogole bloczek sprawia ladne wrazenie wizualne :arrow: bardzo dobrze wypolerowany jest spod bloku :arrow: niestety - podejzewam ze to z mojej winy - na bloczku mam teraz niezbyt ciekawe temperatury - uzasadniam na razie to tym ze uzylem pasty od tittana - a wiadomo jaka ona jest - czekam na przesylke AS3 i kilku innych akcesoriow ;) - wtedy bede mogl cos wiecej mowic ( wykonac test) :arrow: powiem krotko - na moim uwalonym JIUGB0251 @ 2,175 V @ 2400 MHz prawie stable (chyba dobije do 2,2V lub wyzej) temperatura na procu przekroczyla magiczne 40st i podchodzila pod 45st przy testach prime95 na razie tyle moge powiedziec - test wykonam jeszcze w tym tygodniu - gdy zalicze fizyke i j. polski bo zagrozenia na koniec roku sie klaniaja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 :arrow: powiem krotko - na moim uwalonym JIUGB0251 @ 2,175 V @ 2400 MHz prawie stable (chyba dobije do 2,2V lub wyzej) temperatura na procu przekroczyla magiczne 40st i podchodzila pod 45st przy testach prime95Gdyby ja mial taka temp. przy takim napieciu to bym chyba pial z zachwytu :) To w takim tazie jakie masz temp. na swoim cudownym ;) Nukleonie?? BTW z czego konkretnie sklada sie Twoje WC?? na razie tyle moge powiedziec - test wykonam jeszcze w tym tygodniu - gdy zalicze fizyke i j. polski bo zagrozenia na koniec roku sie klaniaja :lol:Tydzien minal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 proc mi zdechl :( (ot sam z siebie - nie przesadzalem z napieciem), czekam do piatku na nowego :( - na weekend zdam raport co do tamtego wyniku , to byl odczyt z czujnika pod procem , wiec nie jest to wiarygodny wynik moje WC : PH802 , Nuk , przechlastana nagrzewnica od kadetta .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 To troche lipa ze ci sie proc spalił bo nie wiadomo co za scierwo ci sie trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...