marcinz80 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Mam tabelę, w której jest kolumna z wartościami i checkbox'ami. Muszę pobrać wartość, która stoi przy checkbox'ie. Na sztywno to nie problemu, ale ja potrzebuje aby ta wartość pobrana zmieniała się dynamicznie i aby zamiast całej struktury tablicy z danymi, wyświetlały się same wartości: while($row = pg_fetch_array($res1)) { echo '<tr>'; echo '<td><input id="element_1" name=' . $row['wydz_w_zad'] .' class="element checkbox" type="checkbox" value=' . $row['wydz_w_zad'] .'>' . $row['wydz_w_zad'] .'</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['styczen'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['luty'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['marzec'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['kwiecien'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['maj'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['czerwiec'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['lipiec'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['sierpien'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['wrzesien'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['pazdziernik'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['listopad'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '<td>' . $row['grudzien'] . '</td>'; // komórka w tabeli echo '</tr>'; } echo "</table>"; echo' <input type="submit" value="ok">'; echo'</form>'; // print_r($_POST ); tutaj wyrzuci mi wszystko print_r($_POST['$row['wydz_w_zad']']); // a potrzebuje same wartości Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Brakuje paru cudzysłowi: Jest: value=' . $row['wydz_w_zad'] .' Ma być coś w stylu: value="' . $row['wydz_w_zad'] .'"Jeżeli nie dodasz ciapków gdzie trzeba, nazwa checkboxa będzie mieć wartośc w stylu "wartość tego co jest w $row['wydz...']" plus "class=" ... a potem się jeszcze kilka innych rzeczy posypie. Id checkboxa zmieniaj przy każdym przejściu pętli- id to coś takiego, co wskazuje na jeden i tylko jeden element w dokumencie (nie jak klasa). Więc przy dwóch przejściach pętli będziesz mieć 2x takie samo id, czyli w najlepszym przypadku całość się nie da rady zwalidować. Poza tym, zaciekawiło mnie coś takiego: class="element checkbox"Łączysz klasy css dla tak prostego elementu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...