Skocz do zawartości
Graver

Głośniki 2.0 Lub 2.1 Do Max 300/350 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym się Was poradzić jakie głośniki kupić do komputera w cenie 300 zł (ew. 350zł jeżeli są zauważalnie lepsze). Do dzisiaj posiadałem jakieś stare Creative Inspire T5900 (5.1) jednak popsuł się pilot. Z tego co już zdążyłem przeczytać, za taką cenę lepiej zaopatrzyć się w zestaw 2.0/2.1 niż jakieś najtańsze 5.1. Głośników używam głównie do słuchania muzyki, w gry gram na słuchawkach.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie najlepiej byłoby kupić Microlab SOLO 6c (sprawdzone przez wielu zadowolonych użytkowników) - teraz nie dostępne. Obecnie pozostają Microlab PRO1 (z 5" wooferem) i Microlab PRO3 (z 8" wooferem = więcej basu, ale wymagają też znacznie więcej miejsca).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena to nie jedyne kryterium wyboru. Wymienione wcześniej modele są sporych gabarytów i raczej nie nadają się na postawienie na biurku obok monitora. Jeśli chcesz czegoś, co nie zajmuje dużo miejsca, to polecam 2.1 np. Microlab FC-530.

Microlab Pro3 (8") mogą się nie nadawać bo faktycznie są spore ... ale nie Microlab Pro1! Osobiście odradzam "2.1 np. Microlab FC-530" bo nie ma zwykle na biurku miejsca by postawić sub przed sobą (najlepiej tu gdzie monitor) ... a położenie go na podłogę itp. spowoduje totalny rozjazd równomierności pasma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre recenzje zbierają creative'y gigaworks T20 II: http://www.3kropki.pl/p/5/7/creative_gigaworks_t20_ii.php

Jeśli nie jesteś maniakalnym fanem dudniących basów (których tutaj na pewno nie ma ze względu na brak subwoofera i oddzielnego głośnika basowego) to myślę, że byłby to dobry wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre recenzje zbierają creative'y gigaworks T20 II: http://www.3kropki.pl/p/5/7/creative_gigaworks_t20_ii.php

Jeszcze Logitech Z-10 to faktycznie słyszałem że jak na mikro to grają nieźle ... wielokrotnie lepiej niż te creashit (nawet biorąc pod uwagę wyższą cenę Logitech które to grają nieporównywalnie lepiej). Ale Z-10 to się kupuje kiedy już na prawdę nie ma miejsca ... kiedy jakieś miejsce jest to się kupuje coś normalnego ... pokroju minimum Solo 5. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jeszcze 30 zł i kup Creative 2.0 Gigaworks T40. Tańsze są takie T20 ale czy tak dobrze grają to nie wiem.

Wiele jest opinii że T40 grają gorzej niż T20 ... czyli jakościowo T40<T20<<Z10. Ale czy jest sens kupować takie prawie-kolumny skoro w tej cenie mamy np. Microlab SOLO 6c ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie grają gorzej od T20 miałem kilka zestawów T20 i T40 na sprzedaż dłuzszy czas temu i T40 grają lepiej ale nie na tyle aby do nich dopłacać te ploty o gorszym graniu T40 to chyba rozpuszczają właściciele T20 :lol2:.

Jak patrzę teraz na ich cenę gdy co prawda hurtem ale płaciłem 80 dych za T20 i poniżej 200 za T40 gdy dolec był za 2zety z groszem to mnie aż trzęsie lol jak patrze na nowe zabójcze ceny.

Powiem nawet, że kiedyś warte były one swojej ceny szczególnie T20 ale teraz no cóż jakbym miał zapłacić ponad 350 za T40 to chyba musiałbym być nieźle sprany albo musiałby mi się bardzo podobać mi ich nie banalny dizajn :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi