860lacov Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Znajomy zaoferował mi 3 dyski do wyboru. Wszystkie mają po 400gb 7200 obrotów Niestety nie mogę sprawdzić modeli więc mogę polegać tylko na firmie. Generalnie przy poszukiwaniu opinii użytkowników WD wypada całkiem ok, ale że do tego forum jestem przywiązany szczególnie to zapytam waśnie tutaj. Która z tych 3 marek wzbudza w was największe zaufanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Oczywiście WD. Sam mam 3 a w domowym kompie kolejne dwa. Najstarsze mają po ok. 7 i 5 lat. Seagate'y, nawet te najnowsze, nie zbierają jakichś super opinii i zdarzają się z nimi problemy o wiele częściej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 rozumiem że w grę wchodzą tylko te modele 400GB ? Kiepsko, bo w najlepszym przypadku taki dysk do 2 talerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Maxtor to Seagate ( to samo w srodku tyle ze inna naklejka ) po ostatnich wyczynach Seagate nie są to pewne dyski... ( zreszta które sa .....) Lepiej WD... jak z tych 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Seagate wykupiło Maxtora te dyski to jedno i to samo. Zostaje tylko WD z tych trzech firm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 HEHE... powiem tak żal.eu... panowie. Wy tak już z przyzwyczajenia? Naprawdę pełen profesjonalizm podejścia do pytania. Skoro to jest 400GB, to ten dysk nie należy ani do serii 11, ani 12 tych tak szczególnie niepolecanych Barracud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Elektronek: A o to za problem w dysku obciac LBA ?? czyli np 2 talerze po 250Gb obciete do 400GB lub pojedyncza 500 obcieta.. W rom dysku moza wszystko zrobic... ( słyszałeś o dyskach exelstor? to nic innego jak IBM/Hitachi które nie przeszły wszystkich testów jakosciowych ) te dyski to czyste hitachi/ibm.... podejrzewam ze czesto po naprawie... w systemie zgłaszaja sie jako exelstor ale to o niczym nie świadczy... Wiec twoja teza niestety moze być błędna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Tak, oczywiście Kwazor, jego znajomy zaoferował mu dyski 400GB. Obciął ich rozmiar, bo pewnie wszystkie były zwalone i chciał to ukryć. Genialne. Twoja teza jest rzeczywiście bardziej prawdopodobna. hot_lopez Załatw zdjęcia dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Już po wszystkim Wziąłem WD Znajomy nic nie ukrywa bo po pierwsze to mój najlepszy kumpel, a po drugie dysk mam od niego za darmo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Tak, oczywiście Kwazor, jego znajomy zaoferował mu dyski 400GB. Obciął ich rozmiar, bo pewnie wszystkie były zwalone i chciał to ukryć. Genialne. Twoja teza jest rzeczywiście bardziej prawdopodobna. hot_lopez Załatw zdjęcia dysków. Zacytuj zdanie w którym Kwazor powiedział że uszkodzone sektory obciął znajomy? Kwazor zasugerował że tak robią w fabryce i to co on napisał jest prawdą, kiedy dysk ma uszkodzona jedna stronę lepiej go wyrzucić czy zbudować dysk w którym jest wykorzystywana jedna strona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 sobota czytać ze zrozumieniem się naucz zmniejszanie pojemności to nie jest takie hop siup w uszkodzonych dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...