Skocz do zawartości
860lacov

Który Z Dysków Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy zaoferował mi 3 dyski do wyboru.

Wszystkie mają po 400gb 7200 obrotów

Niestety nie mogę sprawdzić modeli więc mogę polegać tylko na firmie.

Generalnie przy poszukiwaniu opinii użytkowników WD wypada całkiem ok, ale że do tego forum jestem przywiązany szczególnie to zapytam waśnie tutaj.

Która z tych 3 marek wzbudza w was największe zaufanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE... powiem tak żal.eu... panowie. Wy tak już z przyzwyczajenia? Naprawdę pełen profesjonalizm podejścia do pytania.

Skoro to jest 400GB, to ten dysk nie należy ani do serii 11, ani 12 tych tak szczególnie niepolecanych Barracud.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektronek: A o to za problem w dysku obciac LBA ?? czyli np 2 talerze po 250Gb obciete do 400GB lub pojedyncza 500 obcieta..

W rom dysku moza wszystko zrobic... ( słyszałeś o dyskach exelstor? to nic innego jak IBM/Hitachi które nie przeszły wszystkich testów jakosciowych ) te dyski to czyste hitachi/ibm.... podejrzewam ze czesto po naprawie... w systemie zgłaszaja sie jako exelstor ale to o niczym nie świadczy...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wiec twoja teza niestety moze być błędna....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, oczywiście Kwazor, jego znajomy zaoferował mu dyski 400GB. Obciął ich rozmiar, bo pewnie wszystkie były zwalone i chciał to ukryć. Genialne. Twoja teza jest rzeczywiście bardziej prawdopodobna.

hot_lopez

Załatw zdjęcia dysków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, oczywiście Kwazor, jego znajomy zaoferował mu dyski 400GB. Obciął ich rozmiar, bo pewnie wszystkie były zwalone i chciał to ukryć. Genialne. Twoja teza jest rzeczywiście bardziej prawdopodobna.

hot_lopez

Załatw zdjęcia dysków.

Zacytuj zdanie w którym Kwazor powiedział że uszkodzone sektory obciął znajomy? Kwazor zasugerował że tak robią w fabryce i to co on napisał jest prawdą, kiedy dysk ma uszkodzona jedna stronę lepiej go wyrzucić czy zbudować dysk w którym jest wykorzystywana jedna strona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi