Sobiech12118 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Elo Pewnego dnia po powrocie z (tu nieważne :P) włączam PC i nie ma obrazu :\ Dioda na klawiaturze nie zapala się "Beeper" nie wydaje żadnych odgłosów (ten taki głośniczek na płycie :wink: ) Wszystkie wiatraki działają Wysunięta stacja CD/DVD odrazu stara się schować Naciśnięcie przycisku wyłączania nie dziala :\ trzeba trzymać go przez jakieś 10 sec Wciśnięcie resetu nie powoduje jakiś zmian w prędkościach wiatraków (jak to jest standardowo) Co jakiś czas miga czerwona dioda w PC Nie podejrzewam żadnych virusów Może ktoś wie jak pomóc Sprawdzalem wtyki czy coś się nie poluzowało, zasilacz jest dobry jak na posiadany sprzęt: AMD64 X2 5400+ (AM2) Radek HD2600 (AGP8x) 4GB Ram Kingstona (DDR2) Płyta główna Asrock VSTA CD/DVD LG Dysk Segate Barracuda 270GB Wszystkie te części nie mają więcej jak rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 ... Sprawdzalem wtyki czy coś się nie poluzowało, zasilacz jest dobry jak na posiadany sprzęt: ... Bo ma pinćset WATT? Napisz co to za zasilacz a poza tym sprawdź na innym zasilaczu. Nawet jak jest wystarczający do posiadanego sprzętu, to na pewno nie jest wieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech12118 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Bo ma pinćset WATT? Napisz co to za zasilacz a poza tym sprawdź na innym zasilaczu. Nawet jak jest wystarczający do posiadanego sprzętu, to na pewno nie jest wieczny. 7XX ale teraz nie mam szczegółowych info (piszę w szkole) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech12118 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Zasilacz sprawny, wymieniłem na inny i nie jest to wina zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Zasilacz sprawny, wymieniłem na inny i nie jest to wina zasilacza No to lecisz po kolei: sprawdź grafikę u kogoś, lub pożycz od kolegi, ale zacznij od jej wyjęcia i ponownego włożenia Sprawdź kości ram pojedynczo, chociaż gdyby coś było to powinien nieustannie piszczeć Awaria proca też chyba powinna objawiać się piszczeniem ale nie mam pewności Popatrz na kondensatory na płycie głównej czy nie są spuchnięte i na agp - może coś się przypaliło. Takie zachowanie sugeruje problemy z zasilaniem (zasilacz, płyta główna) lub z kartą grafiki, ewentualnie podłączenie monitora pod integrę zamiast grafiki :razz: Edytowane 23 Września 2009 przez prze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Zapewne poszła ci płyta główna kolega miał taką samą sytuacje wymienialiśmy wszystko w jego kompie grafe, procek, ram, nawet dysk twardy i stwierdziłem że to płyta główna a gdy kupił nową wszystko powróciło do normy prawdopodobnie twoja płyta główna ma problemy z dostarczaniem napięć na podzespoły w wyniku czego komp nie chce się włączyć jak masz możliwość to pożycz od kogoś mobo według specyfikacji twojego kompa i wypróbuj. Na 100% jestem przekonany że to problem rozwiąże a jak nie to udaj się do serwisu tam takową płytkę na pewno posiadają i powinni ci za darmo sprawdzić jeśli był byś w razie czego skory od nich kupić oczywiście przynajmniej tak jest w serwisie komputerowym u mnie w mieście pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...