Skocz do zawartości
pix3l

Jaką Pompke?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuje porady dot. pompki - przez ponad dwa lata dzialalem na Hydorze l20, jednak zrobil sie z niego pierdzący buczek. Potem wybralem BW Silent Pump i bylem bardzo zadowolony (jest supercicha). Po 2 tygodniach w moje lapy wpadl drugi 8800gt i postanowilem zrobic sobie sli i przy okazji WC na nim (coby cicho bylo). Niestety Silent Pump z 4 blokami (+ bw 121 + 122) nie daje rady wiec znowu jestem zmuszony uzywac hydora...

Szukam pompki z wydajnoscia 500-700+ l/h ktora bedzie CICHA(najlepiej tak jak silent pump), mam na to 200 zł, doradzcie coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota napisał(a):

Albo pompa do CO lub CWU cicha wydajna i trwała.

Co jest za mocna za dużo bierze prądu i podgrzewa wodę i zresztą za duża wielkościowo, co do cwu to polecam kupić grudfosa mam taką w użyciu polecam wo gule jej nie słychać ale cena mówi sam za siebie 300zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fit napisał(a):

CWU to jedyna słuszna inwestycja... jedyna mala wada to rozmiar....

Poszukaj w dziale sprzedam. Widziałem dziś że jeden koles załatwić nowe laingi za 140 zł do tego kupić jakiś top za 60 i będzie ideał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś jakie masz bloki. To ma znaczenie przy wyborze pompki. Najwydajniejsze obecnie bloki raczej nie nadają się do pracy z CWU Leszno/Grundfos - ze względu na podnoszenie słupa wody i ogólnie wytwarzane ciśnienie.

Jak masz bloki pokroju D-tka, swifa GT/GTX czy też kyńkowe prisony to CWU będzie dobra. Ja u siebie nie zauważyłem różnicy w temperaturach między Laingiem DDC 1T a żółtym Lesznem, mimo dużej różnicy w podnoszeniu słupa wody.

Obie pompki można kupić za mniej więcej 150 zł, oczywiście używane.

Jeśli priorytetem ma być całkowita cisza to ... tylko CWU. Chyba, że kupisz lainga + top + wykombinujesz regulację napięcia na 20-30W (a i tak nie mam 100% pewności - czy nie usłyszysz tych wysokich obrotów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi