Beatles Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Na rdzen zalozylem jeden z tych starszych coolerow na Durona, wiec powinno wystarczyc, ale co z pamieciami?? Z jednej strony i z drugie karty sa po cztery kostki. Mozna zalozyc po jednym radiatorze z kazdej strony obejmujacego wszystkie cztery kostki, nie bedzie jakiegos przenoszenia potencjalow, czy innego dziwactwa??? Nie chce kleic pojedynczych radiatorow, bo karta jest jeszcze na gwarancji. A, moja karta to GeForce2 MX400 PixelView. I jeszcze jedno, jak najlepiej sprawdzic, ze karta ma juz dosc, ze ustawienia taktowania lepsze juz byc nie moga ze wzgledu na przeklamania w obracie, temp, czy jakies inne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Na rdzen zalozylem jeden z tych starszych coolerow na Durona, wiec powinno wystarczyc, ale co z pamieciami?? Z jednej strony i z drugie karty sa po cztery kostki. Mozna zalozyc po jednym radiatorze z kazdej strony obejmujacego wszystkie cztery kostki, nie bedzie jakiegos przenoszenia potencjalow, czy innego dziwactwa??? Nie chce kleic pojedynczych radiatorow, bo karta jest jeszcze na gwarancji. A, moja karta to GeForce2 MX400 PixelView.Zamontuj sobie coolerka na sledziu, obok grafy, fajnie Ci schlodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 a ze karta jest na granicy o/c dowiesz sie jak sie sie komp zawiesi, albo zaczna sykakiwac jakies przeklamania w obrazie. sam to zauwazysz. jesli takowe zaczna wystepowac, to trzeba troche spuscic z zegara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ja kiedys na CLAPa przykleilem radiatory na pamiatki ( wlasnej roboty :) ) - ale nic to praktycznie nie dalo.Za to karta wygladala "bojowo" bo byly dosc wysokie. Nie polecam przyklejania wiec :) Za to sprobuj wiatraka na sledziu jak radzil reed~~XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ja kiedys na CLAPa przykleilem radiatory na pamiatki ( wlasnej roboty :) ) - ale nic to praktycznie nie dalo.Za to karta wygladala "bojowo" bo byly dosc wysokie. Nie polecam przyklejania wiec :) Za to sprobuj wiatraka na sledziu jak radzil reed~~XP.Poniżej zapodaję link do tych wiatraczków, są 2 rodzaje , sięgający głębiej (cooler oczywiście !) i taki trochę krótszy :) http://www.pccooler.com.pl/05akcesoria/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ja mam na radku założone po obu stronach radiatory TT i nic mu nie dolega :) a najlepiej wysypy w grafice widać w 3dmarku na G2 Mx mojego kumpla ładnie widać to podczas Bump Mappingu. a taki wiatrak jak to reed~XP mówi to niezła sprawa Ale bombowo wieje mi ten Zalman FB123 ale on jest dość nietypowo zamontowany :) i teraz raczej nie na grafę bo radkowi tego nie trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ja mam na radku założone po obu stronach radiatory TT i nic mu nie dolega :) a najlepiej wysypy w grafice widać w 3dmarku na G2 Mx mojego kumpla ładnie widać to podczas Bump Mappingu. a taki wiatrak jak to reed~XP mówi to niezła sprawa Ale bombowo wieje mi ten Zalman FB123 ale on jest dość nietypowo zamontowany :) i teraz raczej nie na grafę bo radkowi tego nie trzeba.Tak, zebys wiedzial. Jak przetaktuje mojego gf2mx to super widac w DOT (ten pozwijany kolaczyk :)) takie pasy z niego wychodzace :):):) O dziwo, nigdzie indziej takiego czegos nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Moja karta też wygląda "bojowo" ma 4 kostki pamięci obok siebie które przykryłem ładnym nibieskim radiatorem od 486 (kupiłem w serwisie). Na rdzeniu mam radiator od Pentiuma 60 na który dmuchają 2 wentyle 50 mm połączone szeregowo dla zmniejszenia hałasu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...