SinRock Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Tak jak w temacie, szukam zasilacza do 400zł. Priorytetem jest dla mnie cisza i stabilne napięcia, dobrze by miał także odpinane kable... Zasilacz ma bez problemu pociagnąć PII x4@3,6, 8800gt, 2dyski i kilka innych dupereli ;) Osobiście zastanawiałem się nad: BQ Dark Power 450W - Bez bicia przyznam, że to mój faworyt gdyż ma dodatkowe wejścia na fan-y. Boje się jednak, że będzie 'hałasować' bo czytałem ostatnio że dużo modeli ma z tym problemy :| Enermax Modu82+ 425w - tu jednak boje się że te 425w to troche za mało... Corsair HX520 - ten jednak jest ponoć dość głośny na tle konkurentów... Zasilacz zmieniam bo ten obecny zaczął popiskiwać wraz ze zmianą sprzętu ( ponoć to wina mobo, ), poza tym przydały by się odpinane kable ;) Obecny sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ja mam BQ 450 Straigt Power, mega cichy w porownaniu do Corsaira mojego kolegi. Aczkolwiek.. Na Twoim miejscu wzialbym 550W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ja polecam OCZ ModXStream Pro 500W. Wiatrak 140mm, dość cichy, odpinane kable. Zasilacz ma bez problemu pociagnąć PII x4@3,6, 8800gt, 2dyski i kilka innych dupereli ;)Nawet się nie spoci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Gi3r3k, nie ma wiatraków w komputerze. ;) Ja sprawiłem sobie 520HX'a i jestem z niego bardzo zadowolony, w ogóle go nie słyszę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ja sprawiłem sobie 520HX'a i jestem z niego bardzo zadowolony, w ogóle go nie słyszę. :) Chyba jednak zdecyduje się na BQ Dark Power 550W ;) Z tego co widzę Hx ma niestety krótsze kable od BQ (52cm vs 60cm) :-| Tym bardziej, że u obecnego BQ SP niektóre starczają na styk jak puściłem je tyłem, za mobo, więc z HXem miał bym problem gdybym chciał to wszystko poukładać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Chyba jednak zdecyduje się na BQ Dark Power 550W ;) Z tego co widzę Hx ma niestety krótsze kable od BQ (52cm vs 60cm) :-| Tym bardziej, że u obecnego BQ SP niektóre starczają na styk jak puściłem je tyłem, za mobo, więc z HXem miał bym problem gdybym chciał to wszystko poukładać....dobrze tobie radze,daruj sobie bequiet,raz ze daja 3 lata gwarancji ,kiedy konkurencja daje 5-7 lat,a dwa ostatnio oddawałem piszczacego bequiet 450w do serwisu który oczywiscie usterki nie stwierdził,aby pozniej pomyłkowo wysłac mi Bequiet 600W (docelowo komputronik) a w opisie usterki serwis słowo konfiguracja pisze przez u z kreską,wiem czepiam się ale to aż kluje w oczy,podobnie jak zabezpieczenie towaru przed wysyłką do klienta.Polecam http://www.agito.pl/obudowy-i-zasilacze/an...CFRyFzAodTDopYw http://www.frazpc.pl/artykuly/713/ANTEC/TR...NEW/550W/i/650W Cichszy,tanszy,stabilniejszy od bequiet no i 5lat gwarancji. Edytowane 23 Września 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 dobrze tobie radze,daruj sobie bequiet,raz ze daja 3 lata gwarancji ,kiedy konkurencja daje 5-7 lat,a dwa ostatnio oddawałem piszczacego bequiet 450w do serwisu który oczywiscie usterki nie stwierdził,aby pozniej pomyłkowo wysłac mi Bequiet 600W (docelowo komputronik) a w opisie usterki serwis słowo konfiguracja pisze przez u z kreską,wiem czepiam się ale to aż kluje w oczy,podobnie jak zabezpieczenie towaru przed wysyłką do klienta.Polecam http://www.agito.pl/obudowy-i-zasilacze/an...CFRyFzAodTDopYw http://www.frazpc.pl/artykuly/713/ANTEC/TR...NEW/550W/i/650W Cichszy,tanszy,stabilniejszy od bequiet no i 5lat gwarancji. Ehh, za twoja namową właśnie anulowałem zamówienie ;) Po przeczytaniu recenzji przekonałem się do tego Anteca 550w, poza tym okazał się najlepszy w tym co mnie najbardziej interesuje - jest bardzo cichy. Także dzięki wielkie za uświadomienie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 dobrze tobie radze,daruj sobie bequiet,raz ze daja 3 lata gwarancji ,kiedy konkurencja daje 5-7 lat,a dwa ostatnio oddawałem piszczacego bequiet 450w do serwisu który oczywiscie usterki nie stwierdził,aby pozniej pomyłkowo wysłac mi Bequiet 600W (docelowo komputronik) a w opisie usterki serwis słowo konfiguracja pisze przez u z kreską,wiem czepiam się ale to aż kluje w oczy,podobnie jak zabezpieczenie towaru przed wysyłką do klienta.Polecam http://www.agito.pl/obudowy-i-zasilacze/an...CFRyFzAodTDopYw http://www.frazpc.pl/artykuly/713/ANTEC/TR...NEW/550W/i/650W Cichszy,tanszy,stabilniejszy od bequiet no i 5lat gwarancji.Bo generalnie zasilacze sie kupuje w Zenfiscie. Faktycznie ten Antec wyglada bardzo zachecajaco, ale BQ napewno nie sa zlymi zasilaczami. Co do piszczenia, moj BQ nie piszczy w ogogle na mojej konfiguracji, za to kiedy podlaczylem go do duzo slabszego kompa siostry zaczal popiskiwac. W Zenfiscie niby testuja pod tym wzgledem kazdy zasilacz przed wyslaniem go do klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Bo generalnie zasilacze sie kupuje w Zenfiscie. Faktycznie ten Antec wyglada bardzo zachecajaco, ale BQ napewno nie sa zlymi zasilaczami. Co do piszczenia, moj BQ nie piszczy w ogogle na mojej konfiguracji, za to kiedy podlaczylem go do duzo slabszego kompa siostry zaczal popiskiwac. W Zenfiscie niby testuja pod tym wzgledem kazdy zasilacz przed wyslaniem go do klienta. Czy testują, tu bym mógł podyskutować.... Ani razu jak zamawiałem u nich zasilacz to plomby na opakowaniu nie zostały odklejone ( no chyba że tak dobrze potrafią zakleić ponownie pudełko że tego nie widać ). Zamawiałem u nich już 3 razy ( BQ, Tagana i coś jeszcze ), w tym raz przytrafiło im się pomylić wysłane zasilacze, później chcieli żeby im go odesłał jednak po dłuższej rozmowie w końcu przyjechał po niego kurier na koszt sklepu. Niby wszystko ok, jednak cen nie mają moim zdaniem w żaden sposób konkurencyjnych. Za tego Anteca musiał bym zapłacić 40zł więcej... Tak czy siak, zasilka juz zamowiona, dzięki wszystkim za pomoc w wyborze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 W przypadku uzasadnionej reklamacji w ciagu 2 dni powinni przyslac nowy zasilacz. A z zasilaczami wiadomo jak to jest, lubia czasem podziekowac za wspolprace. Ale idealni napewno nie sa, z tym sie zgadzam. Dlatego napisalem, ze generalnie kupuje sie u nich, ale nie koniecznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...