Skocz do zawartości
Kafel

Stary Radiator Z Cpu Na Grafe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam sie do kupna hd 4850/4770 lub 4870, mam w domu pare zbednych radiatorów i zastanawiam sie czy taki jeden od Athlona 1,6 nie spelnilby swojej funkcji lepiej. co o tym myslicie ? kwestia zamontowania to nie problem ale mysle o kreceniu razem z v-modami i lubie kombinowac :) pozatym ktora z tych 3 kart biorac pod uwage dzisiejsze ceny byscie polecili ? I jaki zasilacz bo na moim 400w to tylko 4770 by chodzil.

Wiecie moze czy accelero ( te ktore bylo montowane na x1950 od PC ) wejdzie na ktoras z tych kart i czy da to cos ?

Mozecie tez dac jakies typy graf spod GF bo nie orientuje sie u niech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Witam, przymierzam sie do kupna hd 4850/4770 lub 4870, mam w domu pare zbednych radiatorów i zastanawiam sie czy taki jeden od Athlona 1,6 nie spelnilby swojej funkcji lepiej. co o tym myslicie ? kwestia zamontowania to nie problem ale mysle o kreceniu razem z v-modami i lubie kombinowac :) pozatym ktora z tych 3 kart biorac pod uwage dzisiejsze ceny byscie polecili ? I jaki zasilacz bo na moim 400w to tylko 4770 by chodzil.

Wiecie moze czy accelero ( te ktore bylo montowane na x1950 od PC ) wejdzie na ktoras z tych kart i czy da to cos ?

Mozecie tez dac jakies typy graf spod GF bo nie orientuje sie u niech

a jak go chcesz zamontowac na grafie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pisze, że zamontowanie to nie problem to może wiertarka i jakiś gwintownik jest pod ręką. Montaż w takim razie jest do przejścia. Zostaje kwestia rozmiaru, bo do takiego chłodzenia z Athlona jak damy wentylator to ze 3 sloty całość zajmie... Wydajność to możesz oszacować po porównaniu TDP CPU i GPU, ale jak to się będzie spisywało to wyjdzie w praniu. Przy V-modach to dochodzi na bank chłodzenie pamięci i sekcji zasilania, będziesz musiał to mieć na uwadze. Accelero które; X2, S1? Czy da to coś? A co to za pytanie w ogóle? Zobacz co montują ludzie zamiast referencyjnego chłodzenia i wyciągaj wnioski. Do 4850 zasilacz, który ma rzeczywiście te 400W, wystarczy, nie jestem pewien jak sprawa wygląda jeśli chodzi o 4870, do sprawdzenia.

Typy GF? Wszystko już jest na forum... np. GTS250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiatrakow to mam od zatrzęsienia, teraz te accelero (chyba jednak S1) chlodze 2x 80mm mam tez oryginalny z tego athlona ( ktory jak sobie przypomnialem jest od mojego 5000+ x2 ) i pare innych. Sloty to nie problem nic innego na pci nie uzywam... bez bezprzewodowki sie obejde. Wlasnie gdyby ten S1 pasowal to chlodzenie pamieci juz jest a na zasilanie to stary radiator od fx5200 pociac i tasma termoprzewodzaca.

Chyba jednak Feel 400w nie ma ich tyle tymbardziej ze procek ( athlon 5000+ x2 ) wyciegnety na 3.0GHz

Jesli rzeczywicie patrzyc na TDP to chyba nie da to wielkich korzysci dla paru stopni chyba szkoda nowej karty... a swojego karakorum tam przecież nie podlacze :rolleyes:

Edytowane przez Kafel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi