toman Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Chcę kupić tuner telewizyjny do komputera obsługujący odtwarzanie i nagrywanie HDTV oraz karty płatnej telewizji typu "telewizja na kartę". Obecnie znalazłem 2 modele: Technotrend budget S2-3200 TechniSat SkyStar HD2 Czy jest jeszcze coś godnego uwagi w zakresie moich wymagań? Czy ktoś miał doświadczenie z w/w tunerami? Wyczytałem, że to identyczny projekt, tylko dwóch różnych producentów. Który będzie mniej problemowy a zarazem obsługiwany będzie przez większą ilość oprogramowania? Edytowane 23 Września 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Chcę kupić tuner telewizyjny do komputera obsługujący odtwarzanie i nagrywanie HDTV oraz karty płatnej telewizji typu "telewizja na kartę". Obecnie znalazłem 2 modele: Technotrend budget S2-3200 TechniSat SkyStar HD2 Czy jest jeszcze coś godnego uwagi w zakresie moich wymagań? Czy ktoś miał doświadczenie z w/w tunerami? Wyczytałem, że to identyczny projekt, tylko dwóch różnych producentów. Który będzie mniej problemowy a zarazem obsługiwany będzie przez większą ilość oprogramowania? Mniej problemowy jest Skystar, ale ja wiem czy jest sens się w to pakować, jak "edukacja" w tym momencie nierealna? Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale musisz do tego dokupić jeszcze złącze CI(około 80zł) no i sam terminal CI(300-400zł). Za tą cenę tuner stacjonarny będzie lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 skystar HD2+ moduł CI + moduł CAM Connex (TNK, Cyfra+) = 549 zł. najtańszy stacjonarny tuner HDTV ~400 zł. Oczywiście takiem u urzadzeniu brakuje możliwości nagrywania treści w jakości HD. Już nie wspominając o innych możliwościach. O jakiej edukacji piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Skystar HD2 + czytnik kart Phoenix USB (szukaj na allegro) i nie trzeba modułów CAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) No dobra, czyli jednak SkyStar. To nawet lepiej bo TT raczej trudnodostępny. A z innej beczki, Ati Avivo, czy nVidia PureVideo? Która rodzinka lepiej radzi sobie z H.264? Edytowane 24 Września 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Avivo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...