Skocz do zawartości
toman

Tuner Dvb-s2 Hdtv Do Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić tuner telewizyjny do komputera obsługujący odtwarzanie i nagrywanie HDTV oraz karty płatnej telewizji typu "telewizja na kartę". Obecnie znalazłem 2 modele:

Technotrend budget S2-3200

TechniSat SkyStar HD2

Czy jest jeszcze coś godnego uwagi w zakresie moich wymagań? Czy ktoś miał doświadczenie z w/w tunerami? Wyczytałem, że to identyczny projekt, tylko dwóch różnych producentów. Który będzie mniej problemowy a zarazem obsługiwany będzie przez większą ilość oprogramowania?

Edytowane przez toman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić tuner telewizyjny do komputera obsługujący odtwarzanie i nagrywanie HDTV oraz karty płatnej telewizji typu "telewizja na kartę". Obecnie znalazłem 2 modele:

Technotrend budget S2-3200

TechniSat SkyStar HD2

Czy jest jeszcze coś godnego uwagi w zakresie moich wymagań? Czy ktoś miał doświadczenie z w/w tunerami? Wyczytałem, że to identyczny projekt, tylko dwóch różnych producentów. Który będzie mniej problemowy a zarazem obsługiwany będzie przez większą ilość oprogramowania?

Mniej problemowy jest Skystar, ale ja wiem czy jest sens się w to pakować, jak "edukacja" w tym momencie nierealna?

Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale musisz do tego dokupić jeszcze złącze CI(około 80zł) no i sam terminal CI(300-400zł). Za tą cenę tuner stacjonarny będzie lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skystar HD2+ moduł CI + moduł CAM Connex (TNK, Cyfra+) = 549 zł.

najtańszy stacjonarny tuner HDTV ~400 zł. Oczywiście takiem u urzadzeniu brakuje możliwości nagrywania treści w jakości HD. Już nie wspominając o innych możliwościach.

O jakiej edukacji piszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi