Damaroc Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 MSI P55-GD65 /intel P55, DualDDR3-2133MHz, GLan, 1394/ Versus Asus P7P55D /intel P55, DDR3 1600, GLan, 1394/ Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma płytami których ceny są porównywalne. Zależy mi na odpowiednich warunkach pod oc. Tak więc która waszym zdaniem będzie lepszym wyborem? Prosił bym o konkretne argumenty. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 MSI się lepiej kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 MSI - super płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Bardzo dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 To w takim razie ja Ci odpowiem, jak posiadacz P7P55D. Asus ma lepszą sekcję zasilania, MSI lepiej się kręci, ma troszkę lepsze chłodzenie i SLI/CF x8+x8. Asus tylko CF, i to x16+x4, więc gorzej. Obie płyty są dobre i nie popełnisz błędu kupując Asusa. Ja, gdybym miał teraz wybierać, brałbym MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 To w takim razie ja Ci odpowiem, jak posiadacz P7P55D. Asus ma lepszą sekcję zasilania, MSI lepiej się kręci, ma troszkę lepsze chłodzenie i SLI/CF x8+x8. Asus tylko CF, i to x16+x4, więc gorzej. Obie płyty są dobre i nie popełnisz błędu kupując Asusa. Ja, gdybym miał teraz wybierać, brałbym MSI. Nie przesadzaj z tym SLI mało kto to stosuje a poza tym załatwiają teraz sprawę jego braku modowane sterowniki lub grzebanie w warstwie HAL. MSI niektórzy twierdzą że słabsza wydajnościowo w porównaniu do Asusa (ale raczej niewielka różnica różnica nowych biosów) oraz że w płytach MSI, leci sekcja zasilania. Ale osobiście nie miałem żadnej płyty na i5. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...