z3l Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Poszperalem po forum i po sklepach troszke i w sumie moje oko przykul ten model: http://x-kom.pl/index.php?show_prod=42610 dokupilbym do niego jeszcze 2gb ramu (zamontowali by mi chyba w tym sklepie od razu, nie?), postawil windowsa 7 i sie cieszyl w miare ok wydajnoscia? Laptop ma byc glownie do zastosowan multimedialnych, jakies filmy w HD, muzyczka (ma subwoofer wbudowany co mnie cieszy), do jakis prac biurowych, moze do jakies gierek nowszych raz na jakis czas na minimalnych detalach. Dobry wybor, czy polecilibyscie jednak jakiegos innego? Przejrzalem 5 stron wstecz i wiekszosc tematow 'laptop do 3000' sluzy do programowania, czy do autocadu, dlatego zakladam nowy topic, bo przez 2 miesiace jednak sie chyba lekko cos zmienilo :) Nie wiem jak z ta karta graficzna, czy jest dobra? http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html wedlug tej strony ma 29 miejsce, 6850pkt, ale czy znajde jakas lepsza grafe za te sama cene? watpie. Litowo-jonowa 6-komorowa 4400 mAh - powinna wytrzymac ze 3h na pelnej wydajnosci? czy core2duo T6400 jest duzo wydajniejszy od T4200? Edytowane 24 Września 2009 przez z3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 zakladam nowy topic, bo przez 2 miesiace jednak sie chyba lekko cos zmienilo :) Nie wiem jak z ta karta graficzna, czy jest dobra? Nie, przez ostatnie 2 miesiące nic się nie zmieniło. W przypadku 16" ex625 dalej jest najlepszym wyborem do multimediów/gier, z 17" jest asus k70io, ale ma słabszą grafikę. Ten 4670 montowany w ex625 jest najlepszą kartą w swojej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Litowo-jonowa 6-komorowa 4400 mAh - powinna wytrzymac ze 3h na pelnej wydajnosci? :lol: baterie w tym lapku możesz traktowac co najwyzej jako UPS - jak wytrzyma 30min pod obciążeniem to już będzie LUX nie dość ze jest to chyba najmniejsza pojemnościowo bateria 6cio komorowa (standard to 4800mAh), to jeszcze posiada konfigurację łasą na prąd ;) ogólnie pod (względnie) pełnym obciążeniem praktycznie żaden laptop nie podziała wiele więcej jak 1h, najbardziej oszczędne konfigi osiągają niecałe 2h na głośniki nie ma za bardzo co patrzeć - dzwiek jest ładny, ma tam jakieś namiastki Bassu, jednak do multimediów, filmów czy gier takie wbudowane głośniczki sie za bardzo nie nadają - lepiej kupić zestaw 5.1 a przez ostatnie kilka miesięcy raczej nic sie nie zmieniło ;) Napisz jak bardzo zależy ci na mobilności, bo te laptopy do gier to praktycznie pracują na kablu ;) lenovo y550 na pewno wytrzyma trochę dłużej na bateriach Asus k70IO jak na swoją cenę ma przyzwoitą grafikę gf GT120m, 17" matryce 1600x900px Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psix21 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 powtorze pytanie kolegi bo ja takze mam taki dylemat.. czy zdecydowac sie na lenovo z gorsza grafa a lepszym procem czy na msi z odwrotna konfiguracja... czy core2duo T6400 jest duzo wydajniejszy od T4200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 nie jest procesory te mają porównywane osiągi jeżeli nie kozystasz z wirtualizacji (w lenovo sie nie da, ograniczenie mobo) ani SSE4 (emu PS2, kodowanie audio/video) to nie zauważysz różnicy Y550 trzyma dłużej na bateriach jak wspomniałem pozatym każdy z nich ma swoje wady i zalety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psix21 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 w takim razie co bys bardziej polecal? http://www.komputronik.pl/index.php/produc...971%29_LED.html czy http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=42938 ? a moze jeszcze cos podobnego, o podobnej konfiguracji i może tańszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...