Doom Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Witam Rodzice postanowili kupić nowy TV i wybór padł na 40-42" FullHD, lecz nie wiem jakiej firmy, LCD, czy plazma. Prosiłbym Was o pomoc w wyborze. chcą przeznaczyć na ten cel max 3500zł. Nie chcą wydać więcej, bo mówią że za 3-4 lata można go zmienić :). Co dobrego i godnego uwagi można dostać w tej cenie? Do TV na 100% będzie podłączony jakiś dekoder, jeszcze nie wiem jaki, ponieważ to jest kwestia do zastanowienia :). Może wiecie jaki dostawca oferuje lepsze kanały w abonamencie do max 50zł/mc. Jest u jakiegoś dostawcy możliwość wybrania sobie interesujących kanałów, i tylko za nie płacić, a nie brać jakieś pakiety, gdzie 70% kanałów nikogo nigdy nie zainteresuje? Zastanawiamy się też, czy kupić zestawu kina domowego, czy to w ogóle będzie miało sens z uwagi na niefortunne położenie TV, zdjęcie poniżej: Jak widać TV będzie stał w rogu i nie będzie zbytnio miejsca by postawić przednie kolumny obok telewizora.Na poprawne rozmieszczenie dwóch tylnych kolumn już nie liczę :D. Jeśli się zdecydujemy na zestaw kina domowego to za około 2500-3000zł max. Wpadłem na pomysł by dokupić do tego HTCP z pojemnym dyskiem 1-1,5TB, lecz zastanawiam się jak to dokładnie działa, czy jest możliwość sterowania HTCP tylko za pomocą pilota, bez klawiatury i myszki?. Wymagania do HTCP: - ładna, mała obudowa, - WI-FI - bezproblemowa obsługa filmów FullHD - pojemny dysk (1-1,5TB) - ciche - najlepiej obsługa tylko pilotem (jeśli nie da rady to mała, wygodna klawiatura i myszka) Myślę, że HTCP było by używane tylko do oglądania zgromadzonych filmów, przeglądania zdjęć, słuchania muzyki. Myślę, że na HTCP wystarczy 1500zł, płytę już w sumie znalazłem: Z jakich komponentów złożyć zestaw, jaki system do niego? Trochę dużo się tego nazbierało, ale mam nadzieję, że pomożecie mi dokonać wyboru i udzielicie odpowiedzi na zadane pytania :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeśli HTPC do tych zastosowań które wymieniłeś to nie lepiej dołożyć to 1,5 tys zł to lepszego TV? Tegoroczne Samsungi ładnie sobie radzą z odtwarzaniem avi, mkv (z napisami) i innych formatów przez USB jak i przez sieć (DLNA). Ja mam akurat LCD z serii b650 i jestem zadowolony. Czerń całkiem niezła, kąty też. Dobrze sobie radzi z sygnałem SD. I płynnie łyka mkv po USB. Można na nim sprawdzić też pogodę, przeczytać wiadomości i obejrzeć filmiki na YT (niestety póki co nie HD). Zewnętrzny HDD też pod nim działa bez problemów. Zastanów się nad tym:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...