kowalcus Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) witam posiadam płytkę A780GXH i zastanawiam się jaki do niej procek zakupić który ma śmigać 1-1,5 roku z grafą 5850(jak się pokażą w sklepach) w FHD i pod Win7, moje typy to X4 620 ,X2 550 BE lub X3 720 BE + do tego chłodzonko (mugen2 ? czy coś innego?) komp służy do gier, głównie gram w WoW + jakieś ścigałki no i zamierzam w końcu pograć w GTA4 po modernizacji kompa.początkowo skłaniałem się ku X4 620 (od razu 4 rdzenie) ale coś mnie tknęło i nie wiem czy nie lepiej będzie wziąć PII X2 bo ma większe taktowanie nominalne możliwość odblokowania 2 rdzeni, L3 i odblokowany mnożnik(oba są w tej samej cenie u mnie w sklepie) od biedy mógłbym dopłacić do X3 który ma większe taktowanie od X4 ale mniejsze od X2 i 3 rdzenie w "standardzie" + L3 i odblokowany mnożnik procek będzie kręcony i sam już nie wiem co mam kupić tak się zakręciłem z tym wszystkim :P proszę o jakieś sugestie i rady z góry dzięki i pozdrawiam :D Zapomniałem zasilacz mam 500W OCZ SxS który myślę ze jakoś podoła przyszłemu konfigowi Edytowane 25 Września 2009 przez kowalcus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Odblokowanie rdzenia może się udać, bądź nie. Skłaniałbym się ku 620. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 W GTA 4 Athlon będzie zauważalnie lepszy. Jak możesz to dołóż do x4 810 i kup trochę tańsze chłodzenie, np. Freezer Xtreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalcus Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 na proca chce przeznaczyć max 450zl wiec tyle co kosztuje X3 720 zastanawiam się tylko czy jak kupie 4 jajowca od razu czy będzie on wykorzystywany czy lepiej zaryzykować i wziąć X2 550 nawet jakby miał niesprawne dodatkowe rdzenie ale za to mógłbym go chyba więcej wykręcić niż 620 żeby później nie ograniczać za bardzo radka 5850 chociaż teraz ciężko powiedzieć jaki proc będzie najlepszy do nowych radków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 na proca chce przeznaczyć max 450zl wiec tyle co kosztuje X3 720 zastanawiam się tylko czy jak kupie 4 jajowca od razu czy będzie on wykorzystywany czy lepiej zaryzykować i wziąć X2 550 nawet jakby miał niesprawne dodatkowe rdzenie ale za to mógłbym go chyba więcej wykręcić niż 620 żeby później nie ograniczać za bardzo radka 5850 chociaż teraz ciężko powiedzieć jaki proc będzie najlepszy do nowych radków Co do X3 BE, są wersje które mają dużą szanse na odblokowanie rdzeni. Poczytaj o tym w necie i przed kupnem zapytaj sprzedającego czy ma którąś z tych serii procesora. Jeżeli tak to brał bym X3 ponieważ jest niedużo droższy od x4 620, a ma więcej cache i prawdopodobieństwo odblokowania do pełnego X4 BE jest większe niż w przypadku X2... Ja jakiś czas temu stałem przed podobną decyzją, z tą różnicą że nie było wtedy X4 620. Jak widać nie wyszedłem na tym źle bo mój X3 odblokował się do pełnego X4 i spokojnie robi 3,6ghz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...