Pantas Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) Witam! Wybieram się na studia informatyczne i przymierzam się do zakupu netbooka. Do tej pory nie miałem z nimi doświadczenia, ale chodząc po sklepach i przymierzając się stwierdzam, że musi mieć dobrą klawiaturę wyprofilowaną taką ze ściętymi ładnie klawiszami, żeby się wygodnie pisało to jest dosyć istotna kwestia, bo niektóre z nich miały płaskie całkiem klawisze i jednym palcem naciskałem na raz 3 ;) Ale przejdźmy do sedna i moich wymagań: - netbook o matrycy od 10"-12.5" - cena do 2 tys zł - Bluetooth - WIFI - karta sieciowa LAN wbudowana To w zasadzie tyle, mam nadzieję, że mi pomożecie ;) Edytowane 25 Września 2009 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Powiem szczerze, że nie znam klawiatury Asusowej, ale w tym przedziale cenowym jest bardzo sympatyczny model K50IJ tejże firmy : http://www.allegro.pl/item749354865_asus_k...0_k50ij_fv.html . Znam i polecam klawiatury w Dellach i w Lenovo, ale tu ciężko coś poniżej 2k znaleźć (Dell Studio to wydatek rzędzu 2300-2500PLN w podstawowej konfiguracji) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Nie, nie chodzi o netbooka, czyli coś mniejszego, nie zaznaczyłem przedziału matrycy, myślałem, że to raczej logiczne, więc maksymalny rozmiar matrycy to myślę tak 12.5". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Asus seashell 1101HA z baterią na 9h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Ach, czyli jednak netbook :) Będziesz na nim programował i robił większe projekty, czy też masz do tego większego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Mam do tego dobrą w miarę stacjonarkę którą planuję ciągle rozbudowywać, także będzie to drugi komputer typowo na studia, do pracy. Czy takiego netbooka za pomocą D-Sub podłącze bez problemów do monitora LG Full HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbano Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 A jak jest z oglądaniem filmów na takim netbooku? Daje rade? Nie tnie? Nie muli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) zależy od filmu .. 720p powinny dać rade zdekodować 1080p już cieżej zależy też od kodeka Czy takiego netbooka za pomocą D-Sub podłącze bez problemów do monitora LG Full HD?podłączysz ;) Edytowane 2 Października 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Też szukałem w podobnych kategoriach jak Ty... i zapadło na acera 3810T ale juz chyba w vobisie sie wyprzedaly za 2300 zł . D-subem podłączysz ale jakość obrazu z lapka ze zintegrowanej grafy bedzie malo ciekawa, hdmi to juz jest poziom d-suba w stacjonarnych kompach. Zreszta na notebookcheck przy recenzji mojego lapka jest pokazana jakosc obu wyjsc bo w nim tez hdmi jest. Ogólnie to poniżej 2k to widze jedynie lenovo U350 i chyba warto miec te 13 cali, komfort pracy lepszy raczej no i spokojnie do plecaków wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picek_LBN Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 chyba, że Samsunga z IONem lub nowego MSI z AMD NEO + ATI X1250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...