Skocz do zawartości
LaBt3c

Nfs Shift - Pamięć Nie Może Być Read

Rekomendowane odpowiedzi

siema kupiłem shifta ale niemogę za bardzo grać bo często po załadowaniu się wyścigu lub podczas wyścigu wyskakuje mi to:

Dodam że to się zdarzało w innych grach typu Half Life 2 , GRID , Far Cry 2 mam 1.5 gb ramu DDR procka AMD SEMPRON 2800+ @ 2.40 GHz i karte 8600 Sonic +

Dołączona grafika

To tak poświęciłem kilka godzin na znalezienie przyczyny mojego problemu ale niestety nie znalazłem jej.Zrobiłem testy tym Memtest86+ 4.0 i wyszły różnie obie pamięci razem czyli 512 mb jakieś firmy elixir chyba i pamięci 1 gb Goodram ,jak działały razem to wychodzi pełno błędów , a jak działa każda osobno to nie ma błędów w Memtest ale i tak z gry wychodzi do puliptu z błędem Pamięć nie może być read ,mam procesor podkręcony bez żadnych zmian napięć z 1.6 Ghz na 2.4 Ghz ale nawet jak ustawie standardowe 1.6 GHz to i tak wychodzi powyższy błąd

Aha bios mam zmodowany by Genetix (znalazłem na googlach kiedyś) różnica w nim jest taka ,że dodaje opcję.Nie mam już pomysłu na to.Przypomnę że przy jednej kości i tak błąd wychodzi ale niema błędów w memtest tak więc wątpię że była by to wina pamięci ale wszystko możliwe, zrobiłem parę zdjęć mam nadzieję że mi pomożecie bo może mam coś źle ustawione w biosie proszę pomóżcie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi