Skocz do zawartości
F4lkon

Wymiana Chłodzenia W Sapphire Hd4870

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Dzisiaj chciałem wymienić referencyjne chłodzenie w tej karcie ... założyłem Accelero Twin Turbo. Do tego wszystkiego posiadam radiator Zalmana ZM-RHS70 na sekcje zasilania oraz radiatory firmy Pentagram VGA RAM Heatsink na pamięci kary. Na rdzeń GPU dałem Arctic Silver 5 ... i nic. Komputer wystartował wiatraki na ATT działają (podłączone do karty) ale komp się nie odpalił - na karcie graficznej zaświeciła się 1 z 4 diod - D1601.

Rzecz ciekawa po zamontowaniu "referenta" wszystko jest OK - o co więc chodzi???

Proszę podpowiedzcie mi czemu tak się stało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :D

Dzisiaj chciałem wymienić referencyjne chłodzenie w tej karcie ... założyłem Accelero Twin Turbo. Do tego wszystkiego posiadam radiator Zalmana ZM-RHS70 na sekcje zasilania oraz radiatory firmy Pentagram VGA RAM Heatsink na pamięci kary. Na rdzeń GPU dałem Arctic Silver 5 ... i nic. Komputer wystartował wiatraki na ATT działają (podłączone do karty) ale komp się nie odpalił - na karcie graficznej zaświeciła się 1 z 4 diod - D1601.

Rzecz ciekawa po zamontowaniu "referenta" wszystko jest OK - o co więc chodzi???

Proszę podpowiedzcie mi czemu tak się stało?

Miałem podobne zachowanie procesora jak zainstalowałem na sprzęt z sygnaturki chłodzenie wodne. Proc nie ruszał. Myślę że problemem może być wygięcie laminatu. Spróbuj jeszcze raz zainstalować zakupione chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobne zachowanie procesora jak zainstalowałem na sprzęt z sygnaturki chłodzenie wodne. Proc nie ruszał. Myślę że problemem może być wygięcie laminatu. Spróbuj jeszcze raz zainstalować zakupione chłodzenie.

Znalazłem coś takiego:

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

Those 3 are on instantly... This was not before adjusting the cooler.

U mnie właśnie się paliła dioda D1601 - co oznacza, że coś z temperaturą nie tak - więc co robię źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi