zdyni Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 zastanawiam sie nad wyborem laptopa. Oba są w podobnej konfiguracji (T4200 + 3GB ram), grafika ati 4330 vs 4570 na korzyść della. Oba też są w podobnej cenie. CZytałem dużo wypowiedzi na temat zalet della. Nie mogę za to doczytać się zbyt wiele na temat samsunga - jego zalet bądź konkretnych wad. Bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego go nie wybrać bądź się na niego zdecydować. To co mi sie udało wyczytać o r522 to że ogólenie jest niskiej jakości bla bla bla. tymcazasem wybrałem sie do vobisa, macałem i jest sztywny, wygodny, nic nie trzeszczy i podzespoły raczej nie ustępują. Przyznam jestem lekkim laikiem dlatego pytam i oczekuja konkretnych wypowiedz. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Konkretny argument za Dellem : Gwarancja 3 lata Next Business Day :) No i ten Radeon to jednak jest lepszy, zdecydowanie bierz Della pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) DELL ze względu na serwis (naprawa w domu klienta do trzech dni od zgłoszenia awarii), jedyne czego możesz się spodziewać to awarii DVD (o ile się nie mylę SONY) z tego względu, że producent zakupił serwię dwóch wadliwych modeli, którym nawet aktualizacja firmware nie pomaga. Edytowane 26 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdyni Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Apropo NBD to zarza się ona rzadko w dellach studio. w komputroniku np jest door2door tylko. Chiałbym sie dowidzieć czy poza gwarancją i katrą coś co tak znacznie przemawia na korzyść 1555. Nie wiem. Może samsungi są wadliwe, mają kiepskie matryce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Komputronik nie realizuje gwarancji na produkty, które mają swoją kartę gwarancyjną. Trzeba się zgłosić do producenta, kontakty są na kartach bądź produktach. NBD na Della studio nie ma, chyba, że wykupisz pakiet, standardowy czas naprawy wynosi od 2 do 5 dni roboczych, zwykle odbywa się ona do trzeciego dnia od zgłoszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 tak jak wspomnial @BuMeL, DELL niedawno pozmieniał troche zasady serwisu i, jako podstawową opcję, nie prowadzi już gwarancji "next business day" teraz podstawowym serwisem jest "1 Year European Collect & Return Service" a jako rozszerzony i dla niektórych seri biznesowych jako podstawowy jest pakiet " 3 Years On-site Service with Next Business Day Response". warto zwracać na to uwagę. NBD to duży plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...