Skocz do zawartości
DarkB

Jakie ramy??

Rekomendowane odpowiedzi

To już nie wiem ale wydaje mi się że Twinmosy 400 będa dobre a na Geli 400 to troche duzo kasy trzeba wyłożyćTo już nie wiem ale wydaje mi się że Twinmosy 400 będa dobre a na Geli 400 to troche duzo kasy trzeba wyłożyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba jak będę zamawiał to nie podam im na jakich kosciach chce? Chyba że kupił bym w sklepie normalnie i sie zapytał

jakie mi oferują.

a to dlaczego nie przeciez w siriusie tak mozesz ja tak kupilem napisalem jakie chce i takie mam :) :)

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@storm

Co to znaczy, że są zajebiste?

Podaj max MHz i timingi oraz napięcie.

Ja muszę ostrzec co do TwinMOS'ów 400.

Zamówiłem takie w BarwKomp'ie (moduł 512MB) i były co najmniej do bani.

Nie pracowały na 200 przy standardowym napięciu, nawet po zwiększeniu napięciu wywalały błędy w Prime'ie.

Na Corsair'ach wszystko OK więc to nie wina mobo !

Moze trafił mi się kiepawy egzemplarz, a może nowe serie są gorsze.

Pozdrawiam i ostrzegam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@storm

Co to znaczy, że są zajebiste?

Podaj max MHz i timingi oraz napięcie.

Ja muszę ostrzec co do TwinMOS'ów 400.

Zamówiłem takie w BarwKomp'ie (moduł 512MB) i były co najmniej do bani.

Nie pracowały na 200 przy standardowym napięciu, nawet po zwiększeniu napięciu wywalały błędy w Prime'ie.

Na Corsair'ach wszystko OK więc to nie wina mobo !

Moze trafił mi się kiepawy egzemplarz, a może nowe serie są gorsze.

Pozdrawiam i ostrzegam,

wieksze kosci zawsze gorzej sie kreca przynajmniej owiele trudniej trafic jakies dobre ja mam TwinMOSy 245/400 na kosciach Mteca chodza na 220 na max timingach i przy napieciu 2,7V wiecej nie sprawdzalem wiec jak dla mnie zajebiscie ale chodza spokojnie 237 przy timingach 2-3-3-5 przy napieciu 2,9V i pojda wiecej :) :)

zreszta tu jest test http://www.sirius.pl/art.php?id=105&typ=test&aid=76 mam dokladnie takie same :) :)

pozdr :P :P[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to trzeba będzie spóbować szczęścia zobaczymy ale chyba się skusze na te Twinmosy, ale głupi że to sprzedarz wysyłkowa i jak by co to bedę sporo miał problemów z reklamacją... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady.

Taka różnica nie może być tłumaczona poprzez różnice wielkość 256<->512 MB.

Wniosek, albo moduły 512 są do bani albo TwinMOS'y to ruletka  :? 

Pozdrawiam,

kazda pamiec to loteria ja tylko mowilem ze trudniej trafic dobze krecace sie 512 niz 256 tak samo jak jest z tymi nowymi kingstonami jednym biegaja na max timingach a drugim nawet nie chca na standardowym taktowaniu biegac tak wiec zalezy jak trafisz nigdy nie bedziesz mial pewnosci ze pojda natyle na ile pisza :( no ale TwinMOS to chyba obecnie najlepsze rozwiazanie :) :)

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mi się tak wydaje jutro albo po utro zamówie, napewno będe zadowolony kumpel odrazu zamówi to złozymy się na przesyłke :)

Pozdrawaim ALLTez mi się tak wydaje jutro albo po utro zamówie, napewno będe zadowolony kumpel odrazu zamówi to złozymy się na przesyłke :)

Pozdrawaim ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...