Skocz do zawartości
Pawelek69

Hd3200 I 4gb Ram Na Lapku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić laptop z kartą Radeon HD3200 i z 2 GB RAM i później dokupić 2 GB, przez co będę miał GB i system 32 bit. Windows obsłuży mi około 3,25 GB.

To czy karta graficzna będzie korzystała z tego nieprzydzielonego ramu czy odejmie sobie od tych 3,25?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taka sytuacje w pc karta bierze ram ten "nieprzydzielony"

Problem tylko w tym, że o ile się nie mylę to HD3200 ma swoją własną pamięć 128Mb albo 256Mb więc jak sobie weźmie z RAMu ? Co do ciężkich dylematów czy brać 1Gb czy 2Gb dodatkowo to wychodzę z założenia, że lepiej jak jest więcej bo niewykorzystany ram tak czy siak zostanie spożytkowany dla obsługi urządzeń zintegrowanych i na pewno się nie zmarnuje a po przesiadce na system 64bit będzie spokojnie eksploatowany w całości przez system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop to Asus K51AC-SX037

Właśnie nie mogę nigdzie doczytać czy ma własny ram, w różnych sklepach różnie piszą, a to nowy model i jeszcze mało jest o nim na necie.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9H2AYbWyjpdBOJrH tam nie doczytałem się albo źle patrzę.

OCZ OCZ2M8002G 2GB - taką bym dokupił

P.S. A torebka Dicota Base XX Supreme N14528P nadaje się?

Edytowane przez Pawelek69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi