hasior Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Witam. Może to banalne zapytanie, lecz jak zmienić CR na płycie Gigabyte ga-g33m-s2, z biosem Avard'a v6.0. Dodam, że bios z 11.2007r. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :blink: Szukam oczywiście na rozszerzonym menu (CTRL+F1). Opcje timingów są, lecz CR brak. W innych podmenu też nie znalazłem. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Naprawdę nikt nic nie ma do powiedzenia ??? Zadziwiające przy takiej ilości znawców tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) Parametr może mieć też nazwę Command Timing, Command Per Clock albo po prostu CT lub CPC, nie jest powiedziane, że w Twojej płycie będzie. Szukaj w menu ustawień timingów pamięci. Poza tym, żeby nie było, że tylko siedzę na forum i gnębię userów : najnowszy BIOS na stronie producenta do Twojego mobasa to F7k z 31/07/2009. Zaktualizuj i poszukaj jeszcze raz. Edytowane 28 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Parametr może mieć też nazwę Command Timing, Command Per Clock albo po prostu CT lub CPC, nie jest powiedziane, że w Twojej płycie będzie. Szukaj w menu ustawień timingów pamięci. Poza tym, żeby nie było, że tylko siedzę na forum i gnębię userów : najnowszy BIOS na stronie producenta do Twojego mobasa to F7k z 31/07/2009. Zaktualizuj i poszukaj jeszcze raz. Tak, tak, oczywiście, że szukałem również pod innymi "nazwami", wszędzie, lecz najprawdopodobniej po prostu w tej wersji biosu nie ma. W pierwszym poście napisałem, że w timingach tego nie ma... Zaktualizuje, to może mi się objawi więcej opcji (tylko że F7k to beta). Zadając jednak to pytanie na forum, miałem nadzieję na odpowiedź od kogoś, kto spotkał się z tym biosem, na tej płycie. Tak, czy owak, dzięki. Edytowane 29 Września 2009 przez hasior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...