Skocz do zawartości
hasior

Zmiana Command Rate Na Płycie Gigabyte.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może to banalne zapytanie, lecz jak zmienić CR na płycie Gigabyte ga-g33m-s2, z biosem Avard'a v6.0. Dodam, że bios z 11.2007r. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :blink: Szukam oczywiście na rozszerzonym menu (CTRL+F1). Opcje timingów są, lecz CR brak. W innych podmenu też nie znalazłem. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parametr może mieć też nazwę Command Timing, Command Per Clock albo po prostu CT lub CPC, nie jest powiedziane, że w Twojej płycie będzie. Szukaj w menu ustawień timingów pamięci.

Poza tym, żeby nie było, że tylko siedzę na forum i gnębię userów : najnowszy BIOS na stronie producenta do Twojego mobasa to F7k z 31/07/2009. Zaktualizuj i poszukaj jeszcze raz.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parametr może mieć też nazwę Command Timing, Command Per Clock albo po prostu CT lub CPC, nie jest powiedziane, że w Twojej płycie będzie. Szukaj w menu ustawień timingów pamięci.

Poza tym, żeby nie było, że tylko siedzę na forum i gnębię userów : najnowszy BIOS na stronie producenta do Twojego mobasa to F7k z 31/07/2009. Zaktualizuj i poszukaj jeszcze raz.

Tak, tak, oczywiście, że szukałem również pod innymi "nazwami", wszędzie, lecz najprawdopodobniej po prostu w tej wersji biosu nie ma. W pierwszym poście napisałem, że w timingach tego nie ma... Zaktualizuje, to może mi się objawi więcej opcji (tylko że F7k to beta).

Zadając jednak to pytanie na forum, miałem nadzieję na odpowiedź od kogoś, kto spotkał się z tym biosem, na tej płycie.

Tak, czy owak, dzięki.

Edytowane przez hasior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi