kuebk Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Z racji pewnej ilości wolnego czasu postanowilem pobawic sie moimi memkami. Wszystko testowalem na ponizszych ustawieniach FSB: 500 STRAP: 333 FSB:RAM: 6:5 TIMINGI: 5-5-5-15, reszta na auto AI CLOCK TWISTER: Moderate PL: 7 vMCH: 1.41 FSB: 1.24 vSB: 1.1 vSB1.5: 1.55v MCH GTL: x67 Tak wygladaja ustawienia wspolne dla wszystkich zestawow, jako pierwszy do testow polecial kit tracerow 1066 ktory zrobil zalozone 600mhz przy 2.2v. Natomiast pozostale kity w postaci tracerow 800 i lanfestow za ciach!a nie chca zrobic 600 nawet woltujac az do 2.6v. I tu zaczynam sie zastanawiac czy te 800 kity sa faktycznie jakies nie bardzo fajne czy moze zdegradowane bo kupilem je z drugiej reki a ten kit 1066 mam od nowosci. Czy moze problem lezy w ustawieniach gdy chodzi o oc 800 kitow? Edytowane 27 Września 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Sprawdź na innych dzielnikach (np 2:3), mialem kilka kompletów Cruciali, zarówno używki jak i nówki, wszystkie robiły te 600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 ja mialem ballistixy z nowszych serii, ciezko im bylo 550 zrobic ;] oczywiscie 2x1gb kit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 kuebk z pewnoscia ma dwustronne moduly, bo takich szukał :) P.S. Jest temat o crucialach juz, nie lepiej tam pisac :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) To sa stare dobre dwustronne, zreszta lanfestow nie ma w innym wydaniu. Fakt temat jest, tyle ze sam tam "ostatnio" cos napisalem i nie doczekalem sie odpowiedzi. :( Co do innych dzielnikow to tez bieda, kiedys tak na predko sprawdzalem przy 4:3 i nic ciekawego nie wyszlo z tego. Edytowane 27 Września 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Zobacz 5:8 albo 2:3. Naprawde dziwnie to wyglada, ze nie da sie 600MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Wlasnie wiem ze dziwnie, tymbardziej ze 1066 na takich samych ustawieniach dzialaja bez problemu. Poluzowanie PL do 9 pozwolilo troche zmniejszyc ilosc bledow no ale i tak nie moge wyjsc dalej poza druga petle 5 testu w memtescie. :( EDIT: Zabawa z calkowicie innym kitem A-Daty prawdopodobnie nie opartym wogole na D9 potwierdzila moje przypuszczenia ze cos jest nie tak chyba z tym 2 kitami 800, te A-daty niby tez 800 a ladnie sie kreca na 1200 na dokladnie takich samych ustawieniach jak podalem. Edytowane 27 Września 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Zdegradowane D9 nie robią 1200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Zdegradowane D9 nie robią 1200 :) No wlasnie tez mi sie tak wydaje bo watpie aby calkiem inaczej sie krecily 800 w stosunku do 1066. Sprobuje na nich pocisnac cos mniej niz 600 i zobaczymy co sie stanie, aczkolwiek o ile mnie pamiec nie myli kiedys na tych tracerach 800 zrobilem 575-580 stabilnie na 2.2v - ale pasowaloby sprawdzic dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 A zobacz czy jest poprawa na dzielniku 2:3, te 1200 powinny z palcem robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Zdegradowane D9 nie robią 1200 :) hah, kiedyś przypaliłem jedną kość axeramu na D9 i ... zaczęła się lepiej kręcić nie wiem, jak to się stało, ale walnięta kość mimo, że nie startuje na CL4 @ 1.8V (tak jak w SPD), kręci się lepiej od tej, która jest OK przed tym przypaleniem, po której walnięta nie startuje kręciły się podobnie :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...