Skocz do zawartości
kuebk

Ballistixy 800 Vs 1066

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji pewnej ilości wolnego czasu postanowilem pobawic sie moimi memkami.

Wszystko testowalem na ponizszych ustawieniach

FSB: 500

STRAP: 333

FSB:RAM: 6:5

TIMINGI: 5-5-5-15, reszta na auto

AI CLOCK TWISTER: Moderate

PL: 7

vMCH: 1.41

FSB: 1.24

vSB: 1.1

vSB1.5: 1.55v

MCH GTL: x67

Tak wygladaja ustawienia wspolne dla wszystkich zestawow, jako pierwszy do testow polecial kit tracerow 1066 ktory zrobil zalozone 600mhz przy 2.2v.

Natomiast pozostale kity w postaci tracerow 800 i lanfestow za ciach!a nie chca zrobic 600 nawet woltujac az do 2.6v.

I tu zaczynam sie zastanawiac czy te 800 kity sa faktycznie jakies nie bardzo fajne czy moze zdegradowane bo kupilem je z drugiej reki a ten kit 1066 mam od nowosci.

Czy moze problem lezy w ustawieniach gdy chodzi o oc 800 kitow?

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sa stare dobre dwustronne, zreszta lanfestow nie ma w innym wydaniu.

Fakt temat jest, tyle ze sam tam "ostatnio" cos napisalem i nie doczekalem sie odpowiedzi. :(

Co do innych dzielnikow to tez bieda, kiedys tak na predko sprawdzalem przy 4:3 i nic ciekawego nie wyszlo z tego.

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wiem ze dziwnie, tymbardziej ze 1066 na takich samych ustawieniach dzialaja bez problemu.

Poluzowanie PL do 9 pozwolilo troche zmniejszyc ilosc bledow no ale i tak nie moge wyjsc dalej poza druga petle 5 testu w memtescie. :(

EDIT: Zabawa z calkowicie innym kitem A-Daty prawdopodobnie nie opartym wogole na D9 potwierdzila moje przypuszczenia ze cos jest nie tak chyba z tym 2 kitami 800, te A-daty niby tez 800 a ladnie sie kreca na 1200 na dokladnie takich samych ustawieniach jak podalem.

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdegradowane D9 nie robią 1200 :)

No wlasnie tez mi sie tak wydaje bo watpie aby calkiem inaczej sie krecily 800 w stosunku do 1066.

Sprobuje na nich pocisnac cos mniej niz 600 i zobaczymy co sie stanie, aczkolwiek o ile mnie pamiec nie myli kiedys na tych tracerach 800 zrobilem 575-580 stabilnie na 2.2v - ale pasowaloby sprawdzic dokladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdegradowane D9 nie robią 1200 :)

hah, kiedyś przypaliłem jedną kość axeramu na D9 i ...

zaczęła się lepiej kręcić

nie wiem, jak to się stało, ale walnięta kość mimo, że nie startuje na CL4 @ 1.8V (tak jak w SPD), kręci się lepiej od tej, która jest OK

przed tym przypaleniem, po której walnięta nie startuje kręciły się podobnie :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi