Khobar Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) Witajcie Prosiłbym o pomoc w ostatecznym wyborze laptopa dla siostry, idącej na studia, za 2000zł ( max ale to takie absolutne max to 2200zł, najlepiej jednak za 2k) -Najważniejsze to bateria -Potem dysk. -Procek ( najlepiej T4200) -Grafika -(opcjonalnie) możliwośc zakupu na raty 0% - Matryca dowolna -Miejsce zakupu: Wrocław, Rybnik (jakieś Euro, Electro, MM czy inne Saturny? ) Użytek to internet, filmy , czasem gry (jakieś simsy3 czy inne tego typu ) Wybór na razie zawęziłem do LENOVO G550L http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...&grupa=1046 Wydaje się całkiem sensowny , ale przydała by się lepsza grafika ( zwłaszcza, że zostaje budżetu :P) Wolałbym coś innego niż X4500M, bo czytałem opinie, że to ledwo tetrisa uciągnie :D Problem z lepszą grafiką jednak jest spadek czasu pracy baterii. Pytanie zatem czy szukać coś na siłe, z lepszym układem graficznym, czy brać tego ( całkiem porządnego) Lenovo ? Edytowane 28 Września 2009 przez Khobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Najbardziej uniwersalny będzie ASUS K50AB ale bateria marna G550 najdłużej wytrzyma na bateriach (posiadam G550G - wersja z HDMI/expresscard i VHP) ale i4500 G550G był w MM za 2049 w ratach 0% - nie wiem czy jeszcze są w Euro jest bodaj za 2200 na 0% do 2k raczej nic wystarczajaco mocnego do to tych simsów nie ma ;p dopiero Dell 1555 jest w stanie zapewnić kompromis pomiędzy ceną/pracą na bateriach a wydajnością ale to wydatek 2300++ zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...