Skocz do zawartości
carlosb666

Dysk Zewnętrzny 3,5 Cala 1 Tb, Jaki Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze dysku, pojemność jak w temacie 1TB, interfejs USB lecz może być eSATA. Nie był by problemu w wyborze dysku, ale 4 miesiące temu zakupiłem Seagate Free Agent Pro 1 TB (ST31005FPD1E3) w sklepie promobile.pl (nie polecam w szczególności oddział Kielce). Dysk nagle nie wiadomo dlaczego podczas oglądania filmu przestał poprostu działać. Został oddany na gwarancję, jednak się okazało, że ani producent ani dystrybutor takich dysków już nie posiada a naprawić się nie da. Dostałem propozycję innego dysku bądź zwrot pieniędzy w kwocie 490 zł. Wybrałem pieniądze i teraz mam dylemat co wybrać, zawsze miałem dobre zdanie o seagate, ale teraz nie wiem sam co myśleć?:) Proszę o propozycję dysków sprawdzonych, będących mniej więcej mało awaryjne. Teraz na dysk chce wydać koło 400 zł.

Zastanawiam sie nad tym dyskiem, cena dobra, ale to jednak seagate na którym niestety sie przejechałem:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Został oddany na gwarancję, jednak się okazało, że ani producent ani dystrybutor takich dysków już nie posiada a naprawić się nie da.

Ktoś zrobił Cię w kucyka delikatnie mówiąc, trzeba było wysłać samemu, tu masz tutka. A tu jakiś polecany dysk.

poza tym dział "co kupić" jest tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie rok temu kupilem TrekStor Data Station maxi g.u. 1TB (złacze USB)dziala non stop kiedy komp jest na chodzie i jestem bardzo zadowolony nie wiem w jakiej jest teraz cenie ale dalem za niego kolo 370 zl i sa to swietnie wydane pieniadze :) dodam jeszcze ze w pewnej zaprzyjaźnionej firmie dyski tego producenta dzialaja juz od dawna i jak narazie nie bylo z nimi zadnych problemow a sa dosc ostro uzywane

http://allegro.pl/item750517986_trekstor_d...00_gb_nowy.html dokladnie ten model :)

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi