nokla2 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Witam, Mam problem, otóż posiadam 2x 512 MB DDR 400 w dualu na Gigabyte GA-K8N-SLI. Postanowiłem dokupić 1 GB DDR 400 w jednej kości, i tu pojawia się problem, gdyż wykrywa mi tylko 1.5 GB, natomiast program Everest pokazuje ze umieszczone są 3 kości (2x 512 + 1GB). Dodam, że wszystkie 3 kości są Kingstona. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuję, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) ale gdzie nie wykrywa? w menedżerze? bo w cpuz też jest 2gb. może chodzi Tobie o ich szybkość. to fakt nie śmigają jako 400 a 333, pobaw się w biosie. na sztywno ustaw ram i jak będzie trzeba to daj troszkę więcej papu. Edytowane 28 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nokla2 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 ale gdzie nie wykrywa? W biosie i menedżerze nie wykrywa...Everest pokazuje, że jest 1.5GB ale niżej że są zainstalowane 3 kości, czyli 2GB... Bawiłem się w biosie i ciągle to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Kości jedno czy dwustronne? Stawiam, że 512MB jest jednostronna a 1GB dwustronna. W takiej sytuacji jest Chyba wykrywana tylko jedna strona tej dwustronnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nokla2 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Kości jedno czy dwustronne? Stawiam, że 512MB jest jednostronna a 1GB dwustronna. W takiej sytuacji jest Chyba wykrywana tylko jedna strona tej dwustronnej. Wszystkie są dwustronne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 wgraj nowszy bios powinno pomóc. jak nie to zrób tak, odinstaluj stery (kompletnie wyczyść system z pozostałości sterowników od nf4) wgraj najnowsze, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nokla2 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 wgraj nowszy bios powinno pomóc. jak nie to zrób tak, odinstaluj stery (kompletnie wyczyść system z pozostałości sterowników od nf4) wgraj najnowsze, Bios jest najnowszy i nic. Jeśli nic nie zdołam zrobić to format i wtedy zobaczymy co jest grane.. Dzięki spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 W jakie sloty masz wsadzone te pamięci?? Wycinek instrukcji Wychodzi, że ta płyta średnio radzi sobie z trzema kościami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...