Raus Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Witam! Zakładam nowy temat ponieważ nie mogłem znaleźć informacji na temat tego konkretnego modelu. Chodzi mi o jakieś opinie o tym modelu - jak się kręci i przedewszystkim jak z jego chłodzeniem? Czy jest głośne? Czy jest możliwość regulacji obrotów? Dodam że NIE chodzi o wersję Dark Knight tylko o taka wersję: I jeszcze jedno pytanie - na ile muszę podkręcić E5200 żeby jej nie blokował? Mam okazję wymienić moje GSO na ten konkretny model stąd te pytania Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Na ile? Tyle ile się da ;) 3,5 styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Na ile? Tyle ile się da ;) 3,5 styknie Hehe ok :wink: A możesz odpowiedziec na pozostałe pytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Dobra nikt nie odpowiedział a w miedzy czasie dokonałem zakupu więc sam odpowiem coby inni mogli się dowiedzieć. A wiec wypowiem się na temat chłodzenia ponieważ karty jeszcze nie podkręcałem. Co tu dużo mówić - jest głośno :razz: Porównując do Palita 9600GSO 768MB to powiem tak - Palit podczas startu komputera daje wentylator na 100% i dopiero kiedy załadują się sterowniki prędkość obrotów spada na około 40% i można powiedzieć że jest w miarę cicho. Jeśli chodzi o tego asusa to po włączeniu kompa również było głosnie jednak po załadowaniu sterów i odpaleniu windy......nic się nie zmieniło:) a więc odgłos suszarki:) Wentylator był skręcony na minimum jakie pozwalał soft od Asusa zamieszczony na płytce czyli na 35%. Dopiero po ściagnięciu Riva Tuner po aktywowaniu funkcji "low level fan" można było zjechać jeszcze bardziej z obrotami a mianowicie na 25%. Co prawda zrobiło się już sporo ciszej ale wciąż odczuwalnie głośniej niż wspomniany Palit 9600GSO. Może nie tyle było głośniej co częstotliwość dźwięku była bardziej denerwująca - taka suszarka. Temperatury na wentylatorze skręconym na 25% trzymał 45 stopni w idle i około 67 po zakończeniu testu w 3dmark06. Wytrzymałem z nim całe 2 dni i już siedzi na nim Accelero :razz: Teraz to rozumiem:) Dodam że na gołym Accelero bez wentyli w idle mam około 41 stopni, a po dwóch godzinach Sims 3 :lol2: 70 stopni. Wydaje mi się że nawet te 70 stopni to wcale nie tak dużo, ale zapobiegawczo zapodalem jakiś jeden wentyl który był w budzie nigdy nie używany, a jest bezgłośny. To by było na tyle w kwestii chłodzenia karty Asus GTS250 512MB (Glaciator Fan) Pozdrawiam EDIT: Dodam jeszcze że na E5200@3Ghz w 3dmark06 mam 12300 punktów więc chyba procek jeszcze trochę blokuje kartę na 3Ghz Edytowane 3 Października 2009 przez Raus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 jeszcze że na E5200@3Ghz w 3dmark06 mam 12300 punktów więc chyba procek jeszcze trochę blokuje kartę na 3GhzBlokuje i to sporo, tyle punktów to na 9600gt można zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...