Skocz do zawartości
Raus

Asus Engts 250 512mb - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakładam nowy temat ponieważ nie mogłem znaleźć informacji na temat tego konkretnego modelu.

Chodzi mi o jakieś opinie o tym modelu - jak się kręci i przedewszystkim jak z jego chłodzeniem? Czy jest głośne? Czy jest możliwość regulacji obrotów?

Dodam że NIE chodzi o wersję Dark Knight tylko o taka wersję:

Dołączona grafika

I jeszcze jedno pytanie - na ile muszę podkręcić E5200 żeby jej nie blokował?

Mam okazję wymienić moje GSO na ten konkretny model stąd te pytania

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nikt nie odpowiedział a w miedzy czasie dokonałem zakupu więc sam odpowiem coby inni mogli się dowiedzieć.

A wiec wypowiem się na temat chłodzenia ponieważ karty jeszcze nie podkręcałem.

Co tu dużo mówić - jest głośno :razz:

Porównując do Palita 9600GSO 768MB to powiem tak - Palit podczas startu komputera daje wentylator na 100% i dopiero kiedy załadują się sterowniki prędkość obrotów spada na około 40% i można powiedzieć że jest w miarę cicho.

Jeśli chodzi o tego asusa to po włączeniu kompa również było głosnie jednak po załadowaniu sterów i odpaleniu windy......nic się nie zmieniło:) a więc odgłos suszarki:)

Wentylator był skręcony na minimum jakie pozwalał soft od Asusa zamieszczony na płytce czyli na 35%. Dopiero po ściagnięciu Riva Tuner po aktywowaniu funkcji "low level fan" można było zjechać jeszcze bardziej z obrotami a mianowicie na 25%.

Co prawda zrobiło się już sporo ciszej ale wciąż odczuwalnie głośniej niż wspomniany Palit 9600GSO. Może nie tyle było głośniej co częstotliwość dźwięku była bardziej denerwująca - taka suszarka.

Temperatury na wentylatorze skręconym na 25% trzymał 45 stopni w idle i około 67 po zakończeniu testu w 3dmark06.

Wytrzymałem z nim całe 2 dni i już siedzi na nim Accelero :razz:

Teraz to rozumiem:)

Dodam że na gołym Accelero bez wentyli w idle mam około 41 stopni, a po dwóch godzinach Sims 3 :lol2: 70 stopni.

Wydaje mi się że nawet te 70 stopni to wcale nie tak dużo, ale zapobiegawczo zapodalem jakiś jeden wentyl który był w budzie nigdy nie używany, a jest bezgłośny.

To by było na tyle w kwestii chłodzenia karty Asus GTS250 512MB (Glaciator Fan)

Pozdrawiam

EDIT:

Dodam jeszcze że na E5200@3Ghz w 3dmark06 mam 12300 punktów więc chyba procek jeszcze trochę blokuje kartę na 3Ghz

Edytowane przez Raus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi