MariaMagdalena Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 witam, czy jest jakis sposob, aby zwiekszyc zakres mhz do podkrecania, poniewaz u mnie maksymlanie cpu moge podkrecic do 700mhz a chcialbym troche wiecej. ponizej daje screena. SCREEN pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Nie. Limity są zaszyte w biosie i trzeba by dokonać tam modyfikacji. Niemniej jednak nic nie stoi na pzreszkodzie by użyć RivaTuner czy najnowszy AMD GPU Clock Tool http://www.techpowerup.com/downloads/1641/...or_HD_5870.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariaMagdalena Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) tylko wlasnie mam taki problem, ze probowalem juz podkrecac karte poprzez atitoola i rivetuner, ale przy podkreceniu przez programy tego typu (nawet o 1mhz), gdy wlacze jakas aplikacje 3d badz film komputer sie wiesza, zostaje sam dzwiek... tak samo jest z programem, ktory mi podales. jedynie z atioverdrive jest wszystko w porzadku. dodam, ze moja karta to sapphire 4850 vapor-x a system windows 7 ultimate 64bit Edytowane 29 Września 2009 przez MariaMagdalena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 pewnie dlatego, że AtiOverdrive u Ciebie nie podnosi na karcie zegarów ani o 1MHz ;) możesz tam sobie klikać a i tak nic się nie zmienia. AMD GPU tool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) W ati najlepszą najwygodniejszą i najstabilniejszą opcją na podkręcanie jest mod biosa, ale tak czy tak stabilne limity trzeba znaleźć programem, żeby nic nie uwalić. U mnie na sapphire hd4830 i win7 riva 2.24c śmiga jak trzeba. Edytowane 30 Października 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...