b4rt3k Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Witam Zamowilem w ESC zestaw komputer(ktory mieli mi zlozyc) i monitor. Dostalem z ESC wiadomosc zeby cala zawartosc paczki sprawdzic przy kurierze(czy nie ma uszkodzen, czy towar sie zgadza). Ale skoro komputer ma przyjsc zlozony to jak go sprawdzic? Rozkrecic i zajrzec? Ale rozkrecajac wszystkiego sie nie sprawdzic(np procesor czy dysk bez wyjmowania go). Moge tez podlaczyc do pradu ale to troche potrwa i na dodatek nie mam jeszcze kupionej klawiatury(w drodze). Jak dlugo powinienem to mniej wiecej sprawdzac? Z tego co wiem kurierzy sa niezbyt chetni zeby czekac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 odpalasz bez klawiatury, oglednie sprawdzasz czy wszystko na swoim miejscu, protokol u kuriera mozesz w ciagu 2 tygodni spisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) chętny nie chętny ma obowiązek czekać. jak nie będzie chciał czekać to dzwoń do firmy kurierskiej i powiedz ze ich pracownik nie przestrzega regulaminu, nie masz teraz jak sprawdzić czy komputer działa czy nie działa poprawnie. i jak nie wyślą kogoś do ciebie w króciutkim czasie to uderzysz do uokik :D oczywiście paczki w takiej sytuacji nie ruszaj i poinformuj kuriera że będziesz informował jego pracodawcę o takim ruchu. ShDe te dwa tygodnie i tak nic nie dają bo kurier się wyprze. swego czasu miałem taką historię że właśnie te dwa tygodnie i tak nic nie dały. Edytowane 29 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 ja mialem przykra sytuacje, z microlabami moimi, pilot byl zlamany na pol, zadzwonilem do kuriera 3 dni pozniej bo nie mialem czasu i nie robil problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 ale bez klawiatury to nic w biosie np nie sprawdze ;) mam rozkrecic kompa? na ile czesto cos sie nie zgadza z wysylka w ESC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zobacz z zewnątrz czy nie ma uszkodzeń mechanicznych i w zasadzie to wszystko, nie spotkałem się żeby esc przysłało coś innego bez konsultacji z kupującym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) ok, to fajnie tak zrobie :) (sam nigdy nie mialem sytuacji z kurierem ze cos bylo nie tak z paczka ale skoro ESC zwrocil na to uwage...) edit no i jestem w szoku zamowilem w pon i w pon przelalem kase we wt wyslane kolo 16 i dzis o 14 jest juz u mnie kurier odpakowalem i sprawdzilem czy z monitorem ok(nawet kurier sam to podpowiedzial) a takze z kompem kompa jeszcze nie sprawdzalem(bo nie mam klawy, ale wewnatrz wszystko ok) musze jeszcze zaznaczyc ze kompa mi zlozyli wiec mega szybko i profesjonalnie Edytowane 30 Września 2009 przez b4rt3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...