Skocz do zawartości
b4rt3k

Odbiór Paczki Z Esc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamowilem w ESC zestaw komputer(ktory mieli mi zlozyc) i monitor. Dostalem z ESC wiadomosc zeby cala zawartosc paczki sprawdzic przy kurierze(czy nie ma uszkodzen, czy towar sie zgadza).

Ale skoro komputer ma przyjsc zlozony to jak go sprawdzic? Rozkrecic i zajrzec?

Ale rozkrecajac wszystkiego sie nie sprawdzic(np procesor czy dysk bez wyjmowania go).

Moge tez podlaczyc do pradu ale to troche potrwa i na dodatek nie mam jeszcze kupionej klawiatury(w drodze).

Jak dlugo powinienem to mniej wiecej sprawdzac? Z tego co wiem kurierzy sa niezbyt chetni zeby czekac.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chętny nie chętny ma obowiązek czekać. jak nie będzie chciał czekać to dzwoń do firmy kurierskiej i powiedz ze ich pracownik nie przestrzega regulaminu, nie masz teraz jak sprawdzić czy komputer działa czy nie działa poprawnie. i jak nie wyślą kogoś do ciebie w króciutkim czasie to uderzysz do uokik :D oczywiście paczki w takiej sytuacji nie ruszaj i poinformuj kuriera że będziesz informował jego pracodawcę o takim ruchu.

ShDe te dwa tygodnie i tak nic nie dają bo kurier się wyprze. swego czasu miałem taką historię że właśnie te dwa tygodnie i tak nic nie dały.

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, to fajnie

tak zrobie :) (sam nigdy nie mialem sytuacji z kurierem ze cos bylo nie tak z paczka ale skoro ESC zwrocil na to uwage...)

edit

no i jestem w szoku

zamowilem w pon i w pon przelalem kase

we wt wyslane kolo 16 i dzis o 14 jest juz u mnie kurier

odpakowalem i sprawdzilem czy z monitorem ok(nawet kurier sam to podpowiedzial) a takze z kompem

kompa jeszcze nie sprawdzalem(bo nie mam klawy, ale wewnatrz wszystko ok)

musze jeszcze zaznaczyc ze kompa mi zlozyli wiec mega szybko i profesjonalnie

Edytowane przez b4rt3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi