czarecki Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) Witajcie moi mili. Krótko i zwięźle, potrzebuję złożyć komputer kumplowi do warsztatu samochodowego, musi być nowy (faktura), nie powiem, że ma być gniotem ale też demonem prędkości. Co byście polecili?? Od razu mówię, że laptop odpada- prościej wymienić zalaną klawiaturę niż całego laptopa:) Kwota powiedzmy do 1000zł max bo jeszcze do tego musi dojść monitor i system operacyjny. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie bo nic mi kompletnie nie przychodzi do głowy. Pozdrawiam serdecznie Edit Jednak mała moja sugestia:D Może coś na atomie?? Edytowane 30 Września 2009 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Na atomie jak najbardziej. http://www.apollo.pl/store/show_detail/48950 -płytka z atomem 268 zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/25166 - goodram 1 gb 65 zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/15707 - chieftec 350 126 zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/56419 - samsung s223b 101 zł albo pionka jakiegoś http://www.apollo.pl/store/show_detail/44489 - wd 640 209 zł choć tutaj można uciąć i kupic mniej pojemny dysk ale do tej ceny to najlepsza opcja A obudowa któraś z cm elite np 330k za ok 160 mozna miec czyli wyjdzie całość ok 930 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 dysk samsung f3 500gb, taniej i wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Hehe a ile taniej ? z 30 zł a tutaj jest więcej gb a głośny też specjalnie nie jest. Jak można niewiele dołożyć i mieć więcej gb to uważam za bezsens kupno samsunga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Witajcie moi mili. Krótko i zwięźle, potrzebuję złożyć komputer kumplowi do warsztatu samochodowego, musi być nowy (faktura), nie powiem, że ma być gniotem ale też demonem prędkości. Co byście polecili?? Od razu mówię, że laptop odpada- prościej wymienić zalaną klawiaturę niż całego laptopa:) Kwota powiedzmy do 1000zł max bo jeszcze do tego musi dojść monitor i system operacyjny. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie bo nic mi kompletnie nie przychodzi do głowy. Pozdrawiam serdecznie Edit Jednak mała moja sugestia:D Może coś na atomie?? Przepraszam ale sa laptopy ktore mozesz zalac czym chcesz a wystarczy przetrzec, nie pamietam modelu qmpla TOSHIBA, wygladalo jak wrak, a tu pyk sie wlaczyl...bylem w szoku ze to dziala... ale to taka anegdotka:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 No No Mario własnie o to mi chodziło:) Zaraz siądę i posprawdzam za ile to wyjdzie w moich sklepach:D A co do dysku to dodam, że kumplowi oddaje swój 320gb a sam wezmę jakąś 500 albo 640 tylko właśnie jeszcze nie wiem jaką;D Ale to sobie już znajdę na forum. Myślę że tem atom to jest dobra opcja. HeatheN ale wiesz pewnie ten laptop był produkowany za czasów gdy nie liczyła się tylko ilość hehe Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 podlacz do laptopa zewnetrzna klawiature ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Hehe a ile taniej ? z 30 zł a tutaj jest więcej gb a głośny też specjalnie nie jest. Jak można niewiele dołożyć i mieć więcej gb to uważam za bezsens kupno samsunga ;)samsung jest na pojedynczym talerzu 500gb, średni transfer ma na poziomie 120mb/s, wd ma średnio transfer ok. 95-100mb/s. samsung nie dość, że tańszy to szybszy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Rzeczywiście kolosalna różnica transferu :D Tylko nie zapominaj że masz plus 140 więcej na pokładzie a taka dopłata to nic wielkiego. Żeby nie było nie jestem fanbojem WD to po prostu dla tych parunastu mb więcej w takiej sytuacji cenowej nie uważam za jakis fenomenalny pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Ale rozpatrz ten konkretny przypadek (chociaz jak zrozumialem dysk nie potrzebny juz). 30 zl roznice zrobi, a czy przyda sie te 140 gb wiecej ? Raczej nie, a predkosc zawsze cos da. 20mb/s to sporo ;] 20% szybciej, choc osobiscie nie wierze ze az tyle szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...