Skocz do zawartości
carlosb666

Dysk Zewnętrzny 1tb Wd Lub Seagate, Czy Dysk+ Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce zakupić dysk 1TB 3,5 cala zastanawiam się nad dyskami tego typu Seagate lub WD. Ostatnio zacząłem sie zastanawiać czy nie będzie lepiej kupić dobry dysk np. jakiś samsung plus do tego obudowa. Mam tez dylemat czy dołożyć do dysku z eSATA mimo to że nie mam w płycie tego wyjścia, lecz w niedługiej przyszłości będę wymieniał MOBO. Chciałbym nie wydać więcej niż 400 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tjaa ... powiem Ci, że ja wziąłbym porządny dysk + dokupił obudowę ... powód ? Tak naprawdę kupując dysk zewnętrzny nigdy nie wiesz co znajduje się w środku. Przykłady:

Dysk TOSHIBA USB 2,5" 250Gb - w środku siedział sobie WD Scorpio - to akurat plus

Dysk MAXTOR USB 3,5" 1Tb - po rozebraniu okazało się, że siedzi w środku nie kto inny a Seagate 7200.11 (dodam, że rozebraliśmy go z ciekawości po tym, jak się schrzanił).

Takie moje przygody ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk MAXTOR USB 3,5" 1Tb - po rozebraniu okazało się, że siedzi w środku nie kto inny a Seagate 7200.11 (dodam, że rozebraliśmy go z ciekawości po tym, jak się schrzanił).

A co chciałeś tam znaleźć po za Seagate/Maxtorem? Gorzej z innymi firmami, które nie produkują zwykłych dysków, bo mogę tam wsadzać co im się podoba. :)

Też bym był za kupieniem dysku + obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co chciałeś tam znaleźć po za Seagate/Maxtorem? Gorzej z innymi firmami, które nie produkują zwykłych dysków, bo mogę tam wsadzać co im się podoba. :)

Też bym był za kupieniem dysku + obudowy.

Nie bądź taki mądry. Podkreśliłem przykład bo miałem nadzieję, że SG wsadzi tam przynajmniej dysk pokroju ES bądź SV a nie najtańszego szrota i będzie szczycić się, że ma niezawodną kieszeń po czym będzie wymieniać w tej niezawodnej kieszeni dysk kilka razy w czasie trwania gwarancji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi