spider3k Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Witam, planuje zakupic drukarke laserowa lub atramentowa. Problem jest w tym, ze nie wiem co wybrac. Maksymalna kwota to mysle ze 250 zl (tylko na tyle nas stac- 3 studentow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Jeśli nie potrzebujecie koloru to najrozsądniej będzie zainwestować w jakiś tani laser mono do którego dostępne są tonery zamienne lub proszki, bo oryginały będą dość drogie. Można ewentualnie zaryzykować jakąś drukarkę po regeneracji - polecam zerknąć na Allegro. Jeśli ma być atrament to przy dużej ilości wydruków dobrym rozwiązaniem powinien być brother np dcp-165C - jest do niego dostępnych sporo zamienników za nieduże pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) oj, ja zdecydowanie polecam drukarkę laserową. Po pierwsze, atrament szybciej wychodzi - fakt, ze tonery są droższe, ale po prostu wydaje mi się, że są wydajniejsze. Po drugie - nie spotkałam się, żeby drukarka laserowa rozmazala tekst, co zdarzało mi się w drukarce atramentowej - wystarczy, że wpadnie jakiś paproch i wydruk trzeba powtarzać. po trzecie, ja nie lubię odgłosów dochodzących z drukarki, a te dochodzące z atramentowej są momentami dość dziwne;) laserówka drukuje szybko, fajnie i dobrze :) ale generalnie, chyba najlepiej by było jakbyś skonsultował swój zakup z obsługą sklepu doktortusz. wiem z własnego doświadczenia, że znają się na rzeczy. no i dopasują odpowiedni sprzęt do Twoich potrzeb. serdecznie pozdrawiam :) Edytowane 26 Października 2009 przez kompanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kameleon Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 A nie potrzebne jest wam odrazu urządzenie wielofunkcyjne? Canon PIXMA MP270 HP DeskJet F4280 AIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...