Skocz do zawartości
spider3k

Jaka Drukarka? Laser/atrament

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie potrzebujecie koloru to najrozsądniej będzie zainwestować w jakiś tani laser mono do którego dostępne są tonery zamienne lub proszki, bo oryginały będą dość drogie. Można ewentualnie zaryzykować jakąś drukarkę po regeneracji - polecam zerknąć na Allegro.

Jeśli ma być atrament to przy dużej ilości wydruków dobrym rozwiązaniem powinien być brother np dcp-165C - jest do niego dostępnych sporo zamienników za nieduże pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj, ja zdecydowanie polecam drukarkę laserową. Po pierwsze, atrament szybciej wychodzi - fakt, ze tonery są droższe, ale po prostu wydaje mi się, że są wydajniejsze. Po drugie - nie spotkałam się, żeby drukarka laserowa rozmazala tekst, co zdarzało mi się w drukarce atramentowej - wystarczy, że wpadnie jakiś paproch i wydruk trzeba powtarzać. po trzecie, ja nie lubię odgłosów dochodzących z drukarki, a te dochodzące z atramentowej są momentami dość dziwne;) laserówka drukuje szybko, fajnie i dobrze :) ale generalnie, chyba najlepiej by było jakbyś skonsultował swój zakup z obsługą sklepu doktortusz. wiem z własnego doświadczenia, że znają się na rzeczy. no i dopasują odpowiedni sprzęt do Twoich potrzeb. serdecznie pozdrawiam :)

Edytowane przez kompanka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi