DANA Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Przymierzam się do zmiany TV, niżej kilka faktów które już ustaliłem (czy to z miarką czy z żoną :wink: ): 1 - Optymalna wielkość matrycy 40' (odległość ok 3m i puki co nie mam wady wzroku więc wystarczy). 2 - DLNA - fajna sprawa do sieci domowej <- mogło by być. 3 - No i standard: MPEG-4, FullHD i 100Hz <- musi być. 4 - TV do wszystkiego czyli: głównie do kablówki (w planach N), filmy z kompa (głównie .mkv) i z DVD, gry PS3 i jak się da PC (szczególnie Football Manager). <- właśnie czy "da się" ?? 5 - Budżet: 3500zł (oczywiście +/-, ale im mniej tym lepiej) Do wyboru są: Samsung LE40B651 Sony KDL-40W5710 Sony KDL-40W5500 <- Czy warto dopłacać, czym w5500 różni się od tego wyżej w5710?! Bo ja w sklepie różnicy nie widziałem, a i w parametrach też nie bardzo... I może jakiś LG z serii 7000? Który najlepiej sprawdzi się w w/w zastosowaniach? Pod kątem jakości obrazu zwłaszcza (czarność czerni :wink: i dynamika matrycy przy szybkich scenach). Wszystkich proszę o pomoc, a posiadaczy w/w telewizorków zapraszam do dzielenia się opiniami i doświadczeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...