Skocz do zawartości
hesus

Urz. Wielofunkcyjne Dla Kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż problem jest następujący - piękna ma stoi przed potrzebą nabycia jakiegoś urządzenia wielofunkcyjnego, celem uzytkowania w trybie studenckim. Wymagania są następujące:

-tani druk - generalnie wszystko jedno czy laser czy atrament (wydruki kolorowe nie są wymagane), ważne żeby było niedrogo, czyli głównie rozbija się to o możliwość korzystania z zamienników.

-niezawodność - nie chce plujki, której stała głowica siądzie po roku z powodu używania zamienników - dlatego raczej wskazane takie, które mają głowice zintegrowane z pojemnikami na tusz.

-prostota eksploatacji - tyczy sie glownie atramentówek - zeby nie bylo przesadnego cudowania podczas wymiany tuszów.

-skaner wymagany,

-cena - max 500zł, ale lepsze byłyby okolice 350zł.

narazie rozważamy:

- brother dcp-7030,

- brother dcp-375CW,

- jakieś Canony, np mx320

- np taki HP,

- taki Epson - chociaz tutaj nie mam pojecia jak wyglada sprawa z zamiennikami.

no i ogólnie będę bardzo wdzięczny za wszelkie inne propozycje wraz z uzasadnieniami :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez hesus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam identycznego HP-ka jak ten który wskazałeś. Mam go od ponad roku i jestem zadowolona. Wogóle nie awaryjny sprzęt, żadnych problemów. Można powiedzieć, że też używam do celów studenckich, głównie drukowanie i ksero, czasem skanowanie. Jakość wystarcająca. Tusze też nie drogie, chociaż nie wiem jak w zwykłych sklepach stoją cenowo. Ja zawsze je biorę z e-atramenty.pl. Mam nadzieję, że to coś pomoże.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zamienniki to wg mnie epsony są najtańsze. Jeśli chodzi o ceny to jest google i nie ma problemu sprawdzić po ile chodzą tusze i tonery.

http://www.dodrukarki.pl/go/_search_engine...amp;type=SX510W

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zastanawiałbym się nad tym pierwszym brotherem, ale skoro bardziej za 350, to może hp. Zastanawiam się tylko, czy urządzenia wielofunkcyjne dla kobiet (jak w temacie) różnią się czymś od tych dla facetów? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie rozważamy:

- brother dcp-7030,

Mam od roku więc się wypowiem. Ma tylko jedną wadę: cena kasety. Wszak można kupić sam toner w butelce, ale wymiana tego nie należy ani do prostych, ani do przyjemnych.

Poza tym (bardzo ważnym) minusem, nie posiada żadnych wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi